Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Games
3 days, 20 hours telt el
Games
3 days, 20 hours telt el
Játék ajánló
5 days, 4 hours telt el
Játék ajánló
5 days, 4 hours telt el
Színdarabok
1 week telt el
További hozzászólások

Attila!

Észrevettem javítottam, ha minden igaz! Gagyi a szerkesztő, a formázási parancsokat kiírja, nem végrehajtja, próbálok kísérletezni – és emlegetem az illetékes körösztanyját!

Próba!!! :XIX. század:

„Ami a nagyobb vadakat illeti, azt hinné…”

(Cserszilvásy Ákos /Vajda János/ „A vadászat mestere” 1896 kiadás 300. oldal)

„Vadászat egykorú az emberiséggel. Ugyanis az arczverítékkel keresendő eledel ‘s  ruházat megszerzése némélly vadak’ húsának és bőrének…”

(Pák Dienes „Vadásztudomány” 1829 kiadás, „Bévezetés”

„II. KÖTET. A HAZAI VADAK TERMÉSZETRAJZA.”

(Bölcsházi Belházy Jenő „A vadászati ismeretek kézikönyve” 1892 kiadás tartalomjegyzék.)

XX század

„A veszélyes afrikai vadak közül tán az orrszarvútól tartok legkevésbé.”

„Alig akad köztük, különösen az idõsebbje kö ne lett volna komolyabb összeszólalkozása a veszélyes vadak valamelyikével.”

(Széchenyi Zsigmond „Afrikai tábortüzek”)

„A legelésző vadak felfigyelnek a hang irányába, de csak pillanatra, aztán ő megint lehajtják fejüket, tovább legelnek.”

„UTAZÁSUNK ALATT ELEJTETT VADAK FELSOROLÁSA:”

(Széchenyi Zsigmond: CSUI! … /Afrikai vadásznapló – 1928. október – 1929. április/)

„…látom, hogy valami zavar van a kint legelő vadak közt, mert mindnek fent a feje.”

(Széchenyi Zsigmond: HENGERGŐ HOMOK /Sivatagi vadásznapló/)

„…szigorú levél az “igazgatóságtól”, hogy egy tudományos gyűjtő ne nagyvadakra vadásszon”

„Nagyon erős állat a foltos hiéna, és csak gyávasága akadályozza meg abban, hogy a veszélyes vadak listáján ne második vagy harmadik helyen legyen.”

(Fekete István:  Kittenberger Kálmán élete)

„Az meg az, ez meg ez, így járt, meghalt, és csontjait az erdei

vadak gurítottak szerte,…”

„Ezek a támadó dúvadak csaknem minden esetben a veszedelmesebb, négy méterig is megnövő faj, a fekete kajmánok közül

kerülnek ki.”

(Molnár Gábor – Az óriáskígyók földjén)

Újabb könyvek

„Jékely Endre – Nagyvadak Közelről”

Gondolat Kiadó Budapest, 1971.