- Kapszli
- 2017-01-31-22:21
Kedves Balázs! Szeretnék pár kérdést feltenni neked,ami közvetlenül nem kapcsolódik a mostani elöltöltős vadászvizsgához,de a kezdő lépcső ez lesz majd nekem.Első fegyver gyanánt ár/érték szempontjából egy 0.45-ös Ardesa Hawken puskát ( a két rögzítő csapos) néztem ki magamnak 1:20-as huzagemelkedéssel. Ez az olvasott cikkek alapján a hosszú lövedékhez ideális,de a Maxiball és REAL lövedéken kívül nem tudom,hogy a Plains lövedék kapható-e hozzá 45-ös kaliberben.Mely lövedékeket ,vagy lövedék+töltet kombinációkat ajánlanád nekem a saját tapasztalatod alapján,ami jó a “hobbi lövészethez is” és később a belépő szintű vadászathoz is a törvény szabta kereteken belül. Tudom,hogy az 50-es kalibert ajánlanád inkább a vadászathoz,de mivel még nem volt saját elöltöltősöm,attól függetlenül,hogy nagy a szerelem,nem biztos,hogy az én műfajom lesz a vele való vadászat,lehet”csak” élménylövészet lesz belőle,ezért nem szeretnék komolyabb,drágább fegyvert venni kezdésnek. Válaszodat és türelmedet előre is köszönöm! Maradok Tisztelettel: Csókás Gábor,Székesfehérvár
Szia Gábor! Sajnos nekem még nem volt ilyen puskám. Azt hiszem Chariotnak volt ilyenje annó, ő többet tud róla biztosan. Az biztosa, hogy valszeg bármilyen konikális lövedéket jól lő majd, de meg kell nézni a gyári ajánlás szerinti max töltetet. Ardesa puskák esetében ez alacsony szokott lnni, így 45-ös kalinerben ritkán érhető el a fegyverekkel a 2500 J. üdv Balázs