Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

ezek egyszer kilőtt hüvelyek voltak, ugyan attól a gyártótól. Személy szerint úgy csináltam hogy esztergapadon az összeset megcsináltam ugyan akkora méretre. Előtte persze kicsappantyúzás, méretvisszaállítás, ultrahangos tisztítás, Találtam itt bent csappantyúfészekmarót, na azzal egységesítem az összes csappantyúfészket ugyan úgy esztergába befogva (óvatosan megszorítva tokmánnyal) lassú fordulat mellett. Elméletileg így az összes hüvelyem ugyan olyan.

A hüvelyszájat kézzel kitöröm, (azon gondolkoztam hogy lehet itt vétettem hibát, egy túl durva kitöréssel). Utánna egyesével becsappantyúzok, egyesével digitmérlegen kimérem a lőportöltetet, beültetem a lövedéket, egy peremezés és dobozolás.

nade, sierra hpbt 200gr-es lövedéknél már egy pár (90 darab) lőszer megtöltése után vettem észre hogy van azért méretbeli eltérés a magok hosszúsága között, ráadás tiszta egyenetlen a lövedék csúcsa. Ez nem befolyásoló tényező véletlenül?

nekem is van egy fég gv 1952-es 7.62x54es kaliberben, sőt kettő darab volt. Az elsőt cseréltem el a 8x57js mauseremre ami a pklv szerint ismeretlen származású, tokba Waffenwerke ag brunn, beleütve gyártási szám alapján 1941es gyártás hébehóba pedig CZ beütőket találok benne. Ezt hasznlom inkább, mivel a Gv szegény nagyon csúnyamég. Se nyílt irányzék, se optika, se semmi. Aztán mégmost vagyok vele abba a stádiumba hogy gyártom hozzá az eszközöket, hogy legalább egy távcsövet fel lehessen rá tenni. Majd ha készleszek vele, és lehet vele lőni, akkor fontolóra veszem hogy szerzek egy matricakészletet vagy eladom szegényt.

visszatérve, köszönöm a tanácsokat és a segítségeket, meglesem ezt a lágyítás dolgot!