Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Sziasztok,

először is köszönöm a segítségeket!
A Saami vs Cip kérdéssel mostmár így tisztában vagyok!
A maximum lőtávot elírtam, én is 150 métert akartam írni :D
Quickload-dal igazából annyira nem is összevissza számolgatok, inkább arra próbáltam vonatkoztatni, hogy számomra felfoghatatlan időt töltök azzal, hogy ülök a gép előtt, és egy számomra logikusnak tűnő szisztéma szerint változtatom a kritériumokat, hogy aztán ezáltal találjak egy “jó” kombinációt. (igazából van 175gr-es lövedékhez és 200gr-es lövedékhez is olyan ami kielégíti az igényemet)  Csakhát az ember mindig a jobbra törekszik.

Viszont, ezzel a kis listával kapcsolatban lenne egy kérdésem, felmarkoltam most egy pár ellőtt hüvelyt. Van amelyikbe beletolom a lövedéket minden gond nélkül, kifele cuppan is, de van olyan amibe nem tudom belenyomni a lövedéket, mit ronthattam ebben az esetben el a töltés folyamán. Mindegyik töltött lőszert szépen csőre lehetett tölteni, könnyen lehetett üríteni, hüvelynyaktól lefele nincs korom, csappantyú nincs kivasalódva. Ma volt tesztelgetés, és két ugyan olyan paraméterű lőszer egyik hüvelyébe belemegy, a másikba viszont nem. Érdekelne hogy ezzel a módszerrel mit saccolok, és mi a konzekvencia.

Utána olvasok ennek a “barrel harmonics” dolognak is, köszönöm tanácsod!

Köszönöm előre is!