Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Sziasztok ! 100 pontos kerdes, egyben segitsegert valo kialtas ! (elnezest az ekezetek nelkul valo irasmod miatt, de most gyorsan kell cselekedjek) Adott egy Pedersoli Hatfield kovas hosszupuska. Evekig a szekrenybe volt zarva, gondoltam, elkel egy kis takaritas. Forro vizzel kimostam a csovet, szaritgattam egy kicsit, aztan olajos tisztitotapasz. Kicsit betoltam, kihuztam, aztan meg melyebbre, fokozatosan. Mar szinte elerte a kamrat, amikor is beragadt, de annyira csunyan, hogy tobbet mozditani sem lehet. Csavargatni nem akarom, mert a gyari tolto/tisztitovesszo gyenge minosegu puhafabol keszult, igy hat nagy a valoszinusege a toresnek. Egy taktika, amit kiprobaltunk: specialis szerszammal rafogtam a tisztitovesszore, apum az ellenkezo iranybol ket kezzel kapaszkodott a csobe, es huztuk, mint a bivalyok. Meg se nyekkent… Kerdes : mennyire komplikalt esetleg megprobalni kicsavarni a csofardugot ? Ha szabadda valna, onnan meg lehetne probalni visszafele kalapalgatva kitolni a bennrekedt vesszot. Remenytelen az eset ? Valami hasznos otlet van a tarsolyotokban ? Elore is koszonom a valaszokat ! Udvozlettel : Barni

Ha kicsavarható a gyújuk inzert, akkor a legegyszerűbb megoldás az, ha egy zsírzószem menetét átvágatod egy esztergályossal az inzert menetének megfelelően. Egy kézi zsírzóprés segítségével könnyedén kinyomható a beragadt töltővessző.

Zsírzószemet kapsz az első csapágyboltban kb. 50 Ft, zsírzóprés van minden autószerelőnek. Esztergályos,-? na az a legnehezebb.