Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Games
3 days, 22 hours telt el
Games
3 days, 22 hours telt el
Játék ajánló
5 days, 6 hours telt el
Játék ajánló
5 days, 6 hours telt el
Színdarabok
1 week telt el
További hozzászólások
  • LQ
  • 2016-12-22-10:22

Kedves Lövésztársak!

Íme a tavaszra tervezett Sörétes 7 próba programja, hogy addig is legyen mire gyúrni. :)

1. 2 db. Ø20 cm bukó fémcél. Az egyik cél távolsága 15 m, a másiké 20 m, oldalirányú távolság egymástól legalább 5 m. A céloknak le kell esniük a talapzatukról a földre.
2. 2 db. fehér hátterű lőlap, rajtuk Ø40 cm-es kör, a közepén Ø5 cm fekete pont. Mindkét lőlap távolsága 15 m, oldalirányú távolság egymástól legalább 5 m. Az Ø40 cm-es körön belül a sörétraj okozta lyukaknak olyan eloszlásúaknak kell lenniük, hogy sehova se férjen be egy Ø10 cm-es korong.
3. 2 db. 2 literes vízzel töltött PET palack. Az egyik cél távolsága 10 m a másik cél távolsága 15 m, oldalirányú távolság egymástól legalább 5 m. A palackokat a találatnak szét kell vetnie, de legalább fel kell borítania és az összes víznek ki kell folynia.
4. 1 db. 17 cm magas, 10 cm átmérőjű konzervdoboz (kutyakajás) és 1 db. 40×40 cm-es 19 mm vastag laminált bútorlap. Mindkét cél távolsága 12 m, oldalirányú távolság egymástól legalább 5 m. A konzervdobozt legalább 3 db. sörétszemnek kell eltalálnia és átütnie (a belépő és a kilépő oldalon is). A bútorlapot legalább 8 db. sörétszemnek kell eltalálnia és átütnie.
5. 2 db. 5 cm vastagságú kötegelt újságpapír. Mindkét cél távolsága 15 m, oldalirányú távolság egymástól legalább 5 m. Mindkét célt legalább 1 db. lövedéknek kell eltalálnia és átütnie.
6. Mozgó cél, elmenő korong. Ráduplázás mehet.
7. Mozgó cél, oldalirányú korong. Ráduplázás mehet.

Általános szabályok: A töltetek kizárólag természetes anyagokat tartalmazhatnak. A sörétek (lövedékek) kizárólag ólomból készültek lehetnek. A sörétek (lövedékek) nagyságát, mennyiségét a próbázó, az egyes próbákhoz, önállóan választhatja meg. A próbák mell-magasságban kézben tartott, tűzkész fegyverrel indulnak. Az 1.-5. próbáknál a két lövés között eltelt idő max. 3 másodperc lehet. A próbázó az egyes próbáknál, sikertelenség esetén egyszer újra próbálkozhat, de összességében az újrapróbálkozások száma max. 3 lehet. Az olyan puskákról, melyeken van nézőke, azt le kell szerelni. A 7 próba első sorban elöltöltő dupla sörétesekre lett kitalálva, de olyan szereltes kollégákat is szívesen látunk, akik képesek a „műanyagtalan” töltetek előállítására. Azaz réz vagy papír hüvelyű, belső műanyag kosár nélküli, töltényeket tudnak készíteni (természetesen engedély birtokában).

Aki sikeresen teljesíti mind a 7 próbát, az kap egy ezt igazoló bőr szalagot. A próbázás április második felére van tervezve, Apafára.

Üdv: LQ