- Cajga
- 2016-12-07-01:28
Csaba! Ja, és itt kérdeztem rá kérdés… háát…
Szia Feri!
Háát…..
Az estét a tájékozódásra szánva az első észrevételeim.
A BM rendeletben közölt kérdések a következő címet viselik “Az elöltöltő fegyver vadászati célú használatához szükséges elméleti ismereteket és gyakorlati jártasságot igazoló vizsga elméleti/írásbeli részvizsgájának tesztkérdései”
Kerestem “Az elöltöltő fegyver sportcélú használatához…..”, de ilyet nem találtam.
Az írásbeli kérdések közül 48 kérdés sportlövő, 54 kérdés vadász és van 3 kérdés, ami esetleg a sportlövőt érint a jövőben reményeink szerint, ami a lőpor és csapi tárolásra vonatkozik.
Én nem vadászok, de a kérdés maradt. A vadászt nem érinti a sportlövészet szabályai, a sportlövőt nem érinti a vadászat szabályai. Tehát nem hogy tisztult volna a dolog, inkább még zavarosabb lett a kép. De lehet, én látom rosszul a dolgot.
Vannak aranyos kérdések is, pl.: “Írja le (szóbeli vizsgakérdés vaze) az elöltöltő fegyver lövedéktípusainak maximális hatótávolságát”. MI VAN? Messze, nagyon messze, hú bamm..eg! Még a fegyvervizsgán is csak a marok, golyós és sörétes fegyverek max. hatótávját kell tudni, nem lövedéktípus szerint (HP, JP, FMJ).
Azért nekiesek én is a kidolgozásnak, adatgyűjtésnek. További jó munkát.
Üdv: Csaba
Röviden ennyi,