Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Pferi, 50-et frissítem, 51-hez azért írtam mindent, mert nem tudom értelmezni én sem a birtoklást (“egyszerre kézben tartás”?), 57-et cikkekből, videokból vezettem le és természetesen igazad van. Viselés: ha lőtéren nem teszem fel a csapit addig, amíg lőirányba nem áll, akkor a pusztában sem kellene szerintem.

Szia!

Vigyázz, az 51. kérdés a 253/2004-ből “kiemelt” kérdés és szó szerinti válasz kell rá! (Ezt szereti a “többség” – a három főből kettő!) erre Vhr 30/A§ 2b pontja a jó válasz szerintem!

Hogy a  csapizás/felporzás mikor lehetséges, az érdekes kérdés, mert nem kapkodhatsz az utolsó pillanatban, mint Bernát a ménkűhöz, ha ott a vad előtted, nem biztos, hogy kivárja türelemmel és érdeklődéssel! (Örülj, ha halkan tudod felhúzni a kakast!) Szerintem Bogas topiktás (mellékállásban főtitkár :-) ) válasza a jó.

 

18. lövészversenyen, ha van MSSZ rajtengedélyed nem feltétlenül kell a feketelőporos vizsga szerény és igen hiányos tudtom szerint.

A versenyszabályzat: “A hatályos szabályoknak megfelelően versenyen indulhat az a lövész, mely lövész egyesületi tag, fegyvere rendelkezik műszaki kártyával, és rendelkezik MSSZ licenszkártyával vagy MEFLSZ vizsgával és egyszeri versenyengedéllyel.”

No, agyalok még :-)