- Angyalszem il cattivo
- 2016-12-06-06:21
Sziasztok! Az elöltöltő fegyveres vadászathoz előírt vizsga szóbeli kérdéseinek egy részét kidolgoztam. Ezt most a megosztanám. A sárgával jelölt részek még megválaszolásra várnak. Ha valaki esetleg nekiesik és megtalálja a válaszokat, kérem tegye közkinccsé.
Üdv.: Attila
![]()
Köszönöm szépen a munkádat! DE!!! EZ MEG MI???? Lehet, hogy lemaradtam? Egyáltalán hol találhatóak ezek a vizsgakérdések? Legutolsó infom az volt, innen a kapszlitól, és gyulaji konferencián, hogy az elöltöltős vizsga lesz és aki vadászni is akar az kiegészítőt tesz le, azaz külön tematikájú vizsgaanyaga lesz a vadásznak is, nem összekeverve a lövésszel. Ebben a PDF-ben pedig az “Elöltöltő fegyver vadászatcélú.…” cím altt szereplő kérdések között olyanok vannak, amik nem a vadászathoz kapcsolódnak. Pl: Elöltöltős revkó töltésének ismertetése. Mit kell tenni forgódob elakadásnál? (elöltöltős revolverpuskák .44 cal, azaz vadászatra nem használatók. És a többi revolver sem mert .44 cal és nem 45 cm cső. Illetve igen, de ahhoz nem kell vizsga, csak jól kell tudni szaladni a vadőr elől. ) Plusz: 6. a. , kérdés, 8.b. kérdés, 10. a. Pontosan milyen jelet ad a lövészetvezető? 17. kérdés nem található a vadászati törvényben (vagy én nem találom és kérdéseimre nem kaptam választ hogy hol van) , hogy feltétel lenne a korábban emlegetett 2500 J, csak a min. 45 cm és min .45 cal. 19. b. vadászvizsga, vagy EFlövészvizsga? Vagy a kettő egyben???