- Beregi Vadasz
- 2016-10-21-22:36
Szia Rudi!
Nos sikerült szereznem vágóhídról faggyút és viaszt is vettem. A faggyút kiolvasztottam, mint a tepertőt, leszűrtem és félreraktam. A viaszt beleraktam egy tupper-es műanyagdobozba, ezt pedig egy vízzel felöntött lábasba. A lábast kezdtem el a gázon alulról fűteni. A vízgőz hője olvasztotta meg a viaszt, így nem égett le. Mikor felolvadt, készítettem téli és nyári kencét, ahogy javasoltad. Nagyjából egy-egy kilónyit (nem fog egyhamar elfogyni . Télire lágyabbat, nyárra keményebbet. A téli az 20%viaszt és 80% faggyú, a nyári pedig 40% viasz és 60% faggyú. Le is teszteltem nyomban. Két REAL-lövedéket beletettem műanyagkupakba, s felöntöttem a még folyékony keverékkel (egyiket nyárival, másikat télivel). Mikor megszilárdult a kence, kibányásztam belőle a lövedékeket. Szépen kitöltötte a hornyokat a zsír. A télit beraktam a fagyasztóba, a nyárit pedig egy szalvétán a radiátorra. Jó óra múlva megnéztem mindkettőt. Siker! A téli nem fagyott össze, nem vált törékennyé a zsírréteg. Ujjal nyomkodva nehezen, de formázható maradt. A nyárinál pedig nem olvadt le a kence, jó kemény zsírréteg képződött a hornyokban.
Az útmutatást még egyszer nagyon köszönöm!
Üdv.: Beregi