Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Bocsánat az Offolásért és nem akarok genyó lenni, de gondolom sokadmagammal azért kevergünk ide, hogy hátha elad valaki valamit ami nekünk kell, vagy keres valamit ami nekünk van, és mivel a kapszlis plugin -vagy mi a tö..öm :-) – nem tud egy hírdetésfeladó kérdőívet kezelni ezért bátorkodom a gyengébbeknek egy “hogyan adjunk fel hírdetést” knowhow-t írni:

Eladó egy ….. -ide írhatjuk mit akarunk eladni: márka, típus, évjárat, stb. (ezzel elkerülhető a hányéves, milyenszínű, mennyitlőttél, stb. típúsú vonatok húzása).

Képek:  ezt akkor is érdemes meglépni ha 2 napja vetted zsírújan, számlával,garanciával, karcmentes, nem használtad egyszer sem, csak mégsem tetszik, és nem akarod a boltban égetni magad, hogy fél évet vártálrá, csak neked rendelték, és cseréljék be valamire.  Ne aggódj, ha tettél fel 8 képet a siker így sem garantált, lesz olyan akinek a cső belsejéről is kell fotó, viszont ő tutira nem fogja megvenni!

Ára:…… ez asszem egyértelmű de elkerülhető vele a “mennyibekerülmérannyiba” típusú vonathúzás, de ehhez nem árt egyértelműsíteni: irányár vagy fix ár.

Eladás helye:….. -ide írhatjuk hol vagyunk, hol lehet kipróbálni, átvenni, hol járunk rendszeresen ahova el tudjuk vinni, stb. Ezzel elkerülhető az ” x hozzászólása:”……Budapesten átvehető……. y hozzászólása: Engem érdekel, hol lehetne átvenni” típusú vonathúzások-, valamint az érdeklődő még az első kérdése előtt el tudja dönteni “vajon elég közel van-e, vagy termék+utazási és egyéb költségek egyenlő egy új ilyennel a belvárosi boltban”

Érdeklődni a következő…. ez kéremszépen bármennyire is elképzelhetetlen, de kulcsfontosságú pontja egy hírdetésnek!!!!!  Lehet lakcím, postafiók, galambdúc, email, skype, viber, frászbuk, telefonszám, mindegy melyik csak valami legyen, mert normál esetben egy hírdetésre érdeklődés azon keresztül folytatja az útját, és megszűnnek pl. az olyan vonatok mint az y hozzászólása:”engem érdekelne (persze elérhetőséget nem ír), x hozzászólása: oké, y hozzászólása: mikor? akkor hol? (persze értjük mi, hogy BP-en hol, azt is érjük, hogy nem írt elérhetőséget és nem tudjuk privátban megkérdezni, de vajon akkor mire számítsunk? Megírja nyílvánosban, hogy 52. kerület Robin Cook utca 179 6/B/2c? És ha már ólom van akkor van 1-2 elöltölti a vitrinben, lehet hogy akkor már van 1-2 lőszertöltis is a lemezszekrényben stb.)   adsz mailcímet? x hozzászólása: /végre kiír egy elérhetőséget/ hívj, de ne most, majd egy nem túl távoli jövőben hívj fel (végre kinyög egy számot),y hozzászólása: jó akkor majd hívlak, de addig el ne add, de az is lehet, hogy mégsem kell, mert addig amíg sikerül nyélbeütni 5-ször megbüntetnek gyorshajtásért és ugrik az ára (esetleg folytatódik a hívtalak de nem vetted fel, majd hívj vissza vonatozás)

Jó persze, kérdőív hiányában van, hogy az ember kifelejt valamit. Az is igaz nem lehet utána módosítani, belejavítani, árat lejjebb vinni, és új bejegyzésben kell közölni, hogy ‘zs’ hozzászólása: a 243 hírdetéssel /ebből 235 vonathúzás volt/ ezelőtt hírdetett termékem elkelt”.

Az is igaz van pár olyan figura 1-2 aki nyomon akarja követni, hogy tényleg ő írt először, tuti az övé legyen, vagy nehogy a hírdető ismerőse vegye meg soronkívül (ez utóbbira csak annyit: ha el akarom adni mondjuk a Remimet, szerinted nem azzal kezdem, hogy a lőtéren megkérdezem kell-e valakinek, és/vagy kitűzök egy cetlit a hírdetőtáblára?) Viszont aki valaha valamit is hírdetett vagy érdeklődött tudja, hogy az viszi aki legelőször odaér. Jó a tisztesség úgy diktálja, miután hívott, hogy indul 150 kilométerről, azt az időt amíg odaér ki kell várni, de olyan nincs, hogy ő írt először hogy majd megveszi.

Remélem nem voltam kioktató, felháborító és közönséges, aki úgy érzi attól elnézést kérek. Nem voltam sem indulatos, sem mérges ezért egy két smile a végére:    :mail:   ;-)   :bye: