Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Games
3 hours, 23 minutes telt el
Games
3 hours, 23 minutes telt el
Játék ajánló
1 day, 11 hours telt el
Játék ajánló
1 day, 11 hours telt el
Színdarabok
4 days telt el
További hozzászólások

Nem kaptál eddig választ, de szerintem azért, mert pl. mi az a féktisztító? OK, tudom mi, de miből van, mit csinál, stb….? Közben megnéztem egy MSDS lapot, aszerint a féktisztító egy sima benzines, alkoholos zsírtalanító folyadék. No, ez nem szedi ki a BP maradékait, ahhoz víz, vagy legalábbis vizes tisztítószer köll. Ha már nincs az ágyazatban akkor a jó öreg, forróvizes vödörbe állítva és tisztítótapasszal sokszor átszörcsögtetve, majd száraz tapasszal tisztára kihúzva és végül átolajozva (WD40, bármi, ami nem Ballistol ill. nem teflonos, molibdénes olaj), ez a szerintem leginkább bevált eljárás. A Ballistolt lődd ki a csőből! 1-2 tucat lövés szépen letakarítja a csőbelsőt. Látni fogod, ha változik a pontosságod.

Szia Chariot!

Elnézést, hogy ilyen későn válaszolok, ebbe a topicba már rég nem néztem be, ezért nem válaszoltam.  Nagyon köszönöm a választ! :good:

Sokáig nem kaptam választ, ezért gondoltam, nem várok tovább és a saját fejem után megyek. Hajszálra ugyanazt csináltam, amit Te is javasoltál. ;-)   A féktisztító nekem szerelt lőszeres fegyvernél mindig megoldotta az olaj eltávolítását. Porszárazzá teszi mindig a csövet.

Az elöltöltősnél is ezzel kezdtem a tisztítást. Utána viszont jó 4-5 percig forró szappanos vízzel szortyogtattam a kiszerelt csövet a tisztító-tapasszal. A szárítás után Brunox-szal konzerváltam a csövet. Egyelőre nincs tapasztalatom elöltöltős fegyverekkel, s bár furcsának tűnik, amit a Ballistol-ról írtál, de elhiszem. Lehet, hogy fekete lőpornál másképp működik, mint szerelt lőszeres fegyvernél – bár szerintem nem kellene így lennie. Mindettől függetlenül maradok a Brunox-nál, de a szerelt lőszeres fegyveremnél a Ballistol-t fogom továbbra is használni, mert ott bevált.

Az olajtalanításra sima, bármilyen autós-boltban kapható féktisztítót használok. Ezt egy nagy szakértelemmel rendelkező fegyvermestertől vettem át. Fegyverek belövése előtt használja, mert elmondása szerint a legtöbb tulajdonos olajtól lucsogó csővel viszi ki hozzá a lőtérre a fegyverét, és valahogy meg kellett oldania ezt a problémát is. Lassan rájött a megoldásra.

A féktisztító használatánál arra vigyázok, hogy az ágyazatra ne nagyon menjen belőle. Belespriccelek egy kiadósat a csőbe, közben szépen forgatom, hogy mindenütt érje a csőbelsőt és végigfolyjon rajta. Utána gyorsan – mielőtt még elillan a csőből, egy filckorongot is befújok ezzel és párszor áttolom a csövön. Utána még néhány, kalibernél valamivel vastagabb rudat tekerek papírtörlőből és áttolom a csövön, hogy teljesen tiszta legyen. Nyilván az elöltöltősnél ezt a jag-ra illesztett papírtörlő darabbal végeztem, áttolni ugyanis itt lehetetlen. Reménykedem benne, hogy az általatok tapasztalt hatás nem fog nálam mutatkozni és hogy sikerült a fenti módszerrel teljesen kitakarítani a Ballistol-t a csőbelsőből. Minden esetre az általatok tapasztaltak előtt én is ugyanilyen értetlenül állok, akárcsak Gunner.

A tanácsokat még egyszer köszönöm!

 

Üdv.: Beregi