- Johnny86
- 2016-09-17-21:20
Szia!
A videót én követtem el, a Fülstölgő magazin 2009 januári, 14. számában cikk is van róla. Amúgy a sablon 60mm hosszú, egyik végén 12mm, a másikon pedig 10mm (egy régi tollszár). 1858 Remingtonhoz való, LEE féle .450-es konikális lövedékhez. Papírnak meg éppen ami van, azt használok, vékonyabb írólap, vagy a cikkben egy használt autós hirdető újságot darabolok széjjel. A fenék a lényeg, az külön kerül bele, papír zsebkendőből, azt gond nélkül átégeti a csappantyú.
A cigipapír azért nem tetszik, mert baromira sérülékeny, meg hülyén néz ki szerintem, hogy átlátszik. Ezeknek, ha véletlenül elejti az ember, vagy akár zsebből tölt, semmi baja sem lesz, ahogy a cikkben is írtam, elég sokat kísérleteztem, mire ez a megoldás lett.
Nem mondom, hogy ez a legjobb megoldás, másnak másik fajta fog tetszeni, de engem ez nemigen érdekel, nálam ez bevált.
A dobban általában a töltény fele-harmada ha benn marad, egyszer próbaképp 4-5 dobot lőttem el, anélkül, hogy elcsettenés lett volna, csak a töltés vált egyre nehezebbé..
Remélem segítettem
Johnny