Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Színdarabok
1 day, 2 hours telt el
Fórum szabályzat
2 days, 13 hours telt el
Fórum szabályzat
2 days, 13 hours telt el
Elöltöltő fegyver és kiegészítő adás, vétel csere
4 days, 17 hours telt el
Fórum szabályzat
2 days, 13 hours telt el
További hozzászólások

Ezt is szeretem ebben a fajta lövészkedésben! Mindenféle érdekességet ki lehet találni. Biztosan igazad van! Én eredetileg .44 revolverrel kapcsolatban kérdeztem. Ebben az esetben elég kicsi a töltényhüvely egy 15-18 gr. papírtölténynél –főleg ha a felesleges grizpapit elhagyjuk belőle :yahoo: — így, gondolom ez a fajta papírmennyiség nem fog különösebb “ütésszerű” plusz gáznyomást termelni. (grízpapi megjegyzésemhez: azt olvastam a neten, hogy revolvereknél a lágyólom lövedék alá teljesen felesleges mindenféle cucc, mert a lágyólomban nem keletkeznek rezgéshullámok, vibrációk a dobból-csőbe “csapódáskor”. Ezért teljesen mindegy, hogy a huzagokba érkezés előtt merre kóborolt a lövedék, a csőben való út “rendbe fogja tenni” a lövedék útját. W.B. Hickok, oldalán sem látok grízeszacskót lógni. :yahoo:

Izé. Egy papírtöltényhez való papír az min 0,2-0,3 g avagy kb 3-4,5 gr. Én a parába max 5 gr nitrót teszek. Én egy ilyen töltéstől nem lennék teljesen nyugodt! :-( :negative: Gríznél pedig a tapasztalat mutatja, hogy a dob pereméhez közel levő lövedékkel pontosabb a lövés. Mindenféle elmélet nélkül. :-)

 

Eddig csak magyarországi lövészeknél láttam ilyen megoldást. Nekem nincs akkora tapasztalatom, mint a versenyzőknek, ezért lehet, hogy neked (is) igazad van. Minden esetre én inkább grízgombócot csinálok belőle a húsleveshez.  :yahoo: