Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Üdvözletem,vásárolni szeretnék egy great gun 45-öst 3coll csöhosszal,látom van is egy darab raktáron,viszont a távolság miatt az nekem plusz 15 eft plusz egy nap utazás autóval budapestre,semmi lehetöség hogy a keleti országrészbe vegyem át akár elöreutalás után is?Nevetséges magyar szabályozás miatt olcsóbban kijövök ha szlovák webshopból rendelem mert az házhoz küldi. :wacko:

Ez a postatéma időről-időre felbukkan, főleg itt mert sosem tudjuk az elöltöltős végül is micsoda. Főleg Angyalszem múltkori rendőrségi levele után gabalyodtak bele sokan (asszem az “új törvény” topicban van). Szerintem attól függ ki hogyan értelmezi, a jogszabályokat. Mert ugye annyi biztos: 18 év felett szabadon, vásárolható tartható, lőni még annyit sem tudsz vele mint egy légpuskával vagy gázriasztóval amelyeket egyből a tölténnyel együtt is kiküldenek. Van aki simán kiküldi, persze van akinél csak személyesen átvehetőek, van aki kiküldi, de kér egy személyi születési oldal másolatot. Mivel a “személyi igazolvány bemutatása mellett átadható csomag” opció létezik, innentől már csak attól kéne tartanunk, hogy 18 év alatti futár ér a dobozhoz.  Más értelmes okot nem tudok kitalálni, pláne, hogy a futárcég tutira kiszállítja a viszonteladó boltig. Ezt személyesen tapasztaltam, egy X vidéki boltban aki egy Y nagykertől rendelte az első elöltöltő puskámat. Amikor odamentem mondták: még nem érkezett meg a futár,ami kicsit megütötte a fülem, de gondoltam biztos valamelyik arraengedéllyeljogosultsággalrendelkező alkalmazott a nagyker “futárja” mert annyira írták, hogy nem küldünk mi aztán sohasem futárral semmitsem. Gondoltam majd egy óra múlva visszajövök, mígnem az ajtóban már nyomul is befelé a futár,-akit történetesen személyesen ismerek, és az egyik “nagy” futárja-, hóna alatt többek közt a puskámmal. Szóval érdekes dolgok ezek…