- Angyalszem il cattivo
- 2016-08-20-10:15
Ne haragudjatok, de kicsit elfelejtitek, hogy mások is élnek ebben az országban, nem csak mi fegyvertartók. Vagyis egy jogszabály megalkotásakor nem csak a mi érdekeinkre és kívánságainkra kell tekintettel legyen a jogalkotó. Csak, hogy egy példát mondjak, az egyik kollégám szerint “nagyon jól van, hogy a fegyverhez jutás hosszadalmas és bürokratikus folyamat, mert így csak az jut fegyverhez akinek arra valóban szüksége van, ugyanakkor a lehetőségtől nincs megfosztva senki.”. Ő és a hasonló gondolkodású többi ember ugyanolyan adófizető állampolgár mint mi. Az ő véleményük miért számítana kevesebbet mint a miénk? Meggyőződésem, hogy egyelőre ők vannak többen. Ahogy Balázs is kifejtette abban a videóban, hogy hosszú évekig nem tudták áttörni a falat, ezért megmászták azt, és bebizonyították a jogalkotónak, hogy az elöltő fegyveres vadászat jó dolog. A következő ilyen lépés lehet az elöltöltő fegyveres sportlövészet/hobbilövészet körüli jogszabálymódosítás elérése, amivel végre megvalósulhat a (fegyvertartási) cél nélküli otthoni lőportartás. Kedves Angyalszem! Addig is azt javaslom, érd el, hogy a klubodban Te (is) legyél a lőpor és csappantyú kezelésére jogosult személy. Akkor majd mindig lesz lőporod és csapid, még ha nem is otthon.
Jeney Zoli
Szia Zoli!
Majdnem teljesen egyetértek. Megjegyzésem annyi, hogy ez megint csak egy álláspont, de van több is. Változatlanul nem Balázsék munkásságát sőt nem a megszületett (vadász) törvényt és rendeletet kritizálom, hanem a születésének a módját, idejét. Én annak vagyok a híve, hogy az okos dolgok viszik előre az embert, nem a többség akarata. “Az ember okos, de a tömeg idiótán viselkedik” (nem emlékszem kitől idéztem)
Hány törvény és rendelet születik nap-mint nap, ami nem a többség akaratát szolgálja??? Nem írom a példákat, mert utálok politizálni. (Görögök mondták párezer éve, de nem avult el: “Ahol a politika kezdődik, ott szűnik meg a tisztesség)
“az jut fegyverhez, akinek erre valóban szüksége van” Kérdem én, azoknak akiket a házukban, tanyájukon agyonvertek és agyon fognak verni 1500 Forintért, vagy a kolbászért a spájzban, nem lett volna szüksége önvédelmi stukkerre????
Én 100 méterre lakom a határkerítéstől, egyedül, a legközelebbi emberlakta hely 5 km (hál’ Istennek :-)) itt is jöttek mentek és jönni fognak a migránsok. Megkérdeztem az ismerősöm, aki a legközelebbi rendőrkapitány, hogy szerinte lenne-e esélyem egy önvédelmi marokfegyver otthoni tartására, akár viselési engedély nélkül, csak “birtokvédelmemre” egyedi elbírálás alapján, hát kiröhögött.
“A lehetőségtől nincs megfoszva senki…” Ha valaki a helyzete miatt nem érzi magát biztonságban, de nem tudja bizonyítani, hogy életveszélyben van az sosem kap fegyvert. Mit csinál??? Végigmegy a vadászattal kapcsolatos tortúrán és tart otthon egy sörétest. Akinek erre nincs pénze, azt lehet, hogy agyonverik az 1500Ft-ért. Nincs megfosztva senki, de a törvény úgy van alakítva, hogy lehetetlen legyen a feltételeket teljesíten. Aki pedig elhatározza, hogy fegyverrel fog bűnt elkövetni, megszerzi illegálisan. 40.ezer egy AK három teli tár jár hozzá ajándékba.
A klubom az Olympia – Sarlóspuszta. Bár még nem voltam ott. A lőtér ami közel van, nem akar ezzel foglalkozni.
Azt tudjátok, hogy az SE-k vidéken milyen körülményesen tudják beszerezni a puskaport? Azt tudjátok, hogy kényszerből külföldről csempészik be mert itthon nehezebb, vagy hiánycikk?
Floberttöltényből és riasztópatronból gyártják a kapszlit??? És ez nem azért van, mert így akarják, hanem mert erre van itthon lehetőség és engedély.
Majd alakul, mint púposgyerek a prés alatt. Kár, hogy többen nem fogjuk megérni, ha ilyen gyorsan!
Megyek, mert hívtak a lőtérről, hogy lőhetek a légpuskámmal. Igaz, azzal itthon is, de nem akarom őket megbántani.
Mindent szétlövök a 7,5 J-lal. Vagy már sak 5J)
Szép hétvégét!