Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Ne haragudjatok, de kicsit elfelejtitek, hogy mások is élnek ebben az országban, nem csak mi fegyvertartók. Vagyis egy jogszabály megalkotásakor nem csak a mi érdekeinkre és kívánságainkra kell tekintettel legyen a jogalkotó. Csak, hogy egy példát mondjak, az egyik kollégám szerint “nagyon jól van, hogy a fegyverhez jutás hosszadalmas és bürokratikus folyamat, mert így csak az jut fegyverhez akinek arra valóban szüksége van, ugyanakkor a lehetőségtől nincs megfosztva senki.”. Ő és a hasonló gondolkodású többi ember ugyanolyan adófizető állampolgár mint mi. Az ő véleményük miért számítana kevesebbet mint a miénk? Meggyőződésem, hogy egyelőre ők vannak többen. Ahogy Balázs is kifejtette abban a videóban, hogy hosszú évekig nem tudták áttörni a falat, ezért megmászták azt, és bebizonyították a jogalkotónak, hogy az elöltő fegyveres vadászat jó dolog. A következő ilyen lépés lehet az elöltöltő fegyveres sportlövészet/hobbilövészet körüli jogszabálymódosítás elérése, amivel végre megvalósulhat a (fegyvertartási) cél nélküli otthoni lőportartás. Kedves Angyalszem! Addig is azt javaslom, érd el, hogy a klubodban Te (is) legyél a lőpor és csappantyú kezelésére jogosult személy. Akkor majd mindig lesz lőporod és csapid, még ha nem is otthon. :bye: Jeney Zoli

 

Szia Zoli!

Majdnem teljesen egyetértek. Megjegyzésem annyi, hogy ez megint csak egy álláspont, de van több is. Változatlanul nem Balázsék munkásságát sőt nem a megszületett (vadász) törvényt és rendeletet kritizálom, hanem a születésének a módját, idejét. Én annak vagyok a híve, hogy az okos dolgok viszik előre az embert, nem a többség akarata. “Az ember okos, de a tömeg idiótán viselkedik” (nem emlékszem kitől idéztem)

Hány törvény és rendelet születik nap-mint nap, ami nem a többség akaratát szolgálja??? Nem írom a példákat, mert utálok politizálni. (Görögök mondták párezer éve, de nem avult el: “Ahol a politika kezdődik, ott szűnik meg a tisztesség)

“az jut fegyverhez, akinek erre valóban szüksége van” Kérdem én, azoknak akiket a házukban, tanyájukon agyonvertek és agyon fognak verni 1500 Forintért, vagy a kolbászért a spájzban, nem lett volna szüksége önvédelmi stukkerre????

Én 100 méterre lakom a határkerítéstől, egyedül, a legközelebbi emberlakta hely 5 km (hál’ Istennek :-)) itt is jöttek mentek és jönni fognak a migránsok. Megkérdeztem az ismerősöm, aki a legközelebbi rendőrkapitány, hogy szerinte lenne-e esélyem egy önvédelmi marokfegyver otthoni tartására, akár viselési engedély nélkül, csak “birtokvédelmemre” egyedi elbírálás alapján, hát kiröhögött.

“A lehetőségtől nincs megfoszva senki…” Ha valaki a helyzete miatt nem érzi magát biztonságban, de nem tudja bizonyítani, hogy életveszélyben van az sosem kap fegyvert. Mit csinál??? Végigmegy a vadászattal kapcsolatos tortúrán és tart otthon egy sörétest. Akinek erre nincs pénze, azt lehet, hogy agyonverik az 1500Ft-ért. Nincs megfosztva senki, de a törvény úgy van alakítva, hogy lehetetlen legyen a feltételeket teljesíten. Aki pedig elhatározza, hogy fegyverrel fog bűnt elkövetni,  megszerzi illegálisan. 40.ezer egy AK három teli tár jár hozzá ajándékba.

A klubom az Olympia – Sarlóspuszta. Bár még nem voltam ott. A lőtér ami közel van, nem akar ezzel foglalkozni.

Azt tudjátok, hogy az SE-k vidéken milyen körülményesen tudják beszerezni a puskaport? Azt tudjátok, hogy kényszerből külföldről csempészik be mert itthon nehezebb, vagy hiánycikk?  :yahoo:

Floberttöltényből és riasztópatronból gyártják a kapszlit??? És ez nem azért van, mert így akarják, hanem mert erre van itthon lehetőség és engedély.

Majd alakul, mint púposgyerek a prés alatt. Kár, hogy többen nem fogjuk megérni, ha ilyen gyorsan!

Megyek, mert hívtak a lőtérről, hogy lőhetek a légpuskámmal. Igaz, azzal itthon is, de nem akarom őket megbántani. :-)

Mindent szétlövök a 7,5 J-lal.  Vagy már sak 5J) :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:

Szép hétvégét!