Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

A vadászattal kapcsolatban Balázs több fórumon elmondta, hogy a hatóságok és egyéb hivatalok részéről többnyire pozitív volt a hozzáállás. Itt a gond! Nem pozitív hozzáállás lenne a dolguk, hanem a szolgálatunk, a kiszolgálásunk, mint adófizető állampolgárnak. 18 évig nem akadályozni, elutasítani, gáncsoskodni kellett volna, hanem ugrálni, hogy a kívánságunknak megfelelő szabályokat a használható törvényi keretekbe öntsék, mondjuk max 3 hónap alatt.

Ahogy hatalmaskodnak a hatóságok és hivatalok, az még mindig az egypártrendszert idézi és az is, ahogy a “magyar” ezeknek megalázkodik. Az emberek még mindig félnek a hivataloktól, a bürokratáktól, nem a szolgáltatót látják benne, mert inkább  a hatalom “perzekútoraként” működnek.

A rendszerváltás helyett, csak gengszterváltás volt.  :negative:

Zoli írása valóban kissé bunkósra sikerült, de szerintem ne essünk egymásnak, az nem vezet sehová, legfeljebb rosszabb véleménnyel lesznek mások rólunk.

Arogáns, önuralom nélküli, intoleráns, kioktató, okoskodó ember pedig ne nyuljon fegyverhez!

A fő cél az lenne, hogy a meglévő vidéki lőtereket valahogyan bevonjuk az elöltöltős lövészetbe. A legtöbb alkalmas a füstölgésre, csak nincs aki kézbe vegye.

Ehhez szükség lenne arra, hogy a ne csak a vadászok, hanem a lövészek is vehessék, vihessék magukkal a port, kapszlit.

Ahol lakom, dél- Baranyában, ismerek 6 lőteret, aminek van 25, 50, 100,  méteres és korong lőállása, nagykaliberre engedélye, de még a lövészetvezető sincs tisztában azzal, hogy lehetne náluk is elöltöltőzni.

Ahol én próbáltam meghonosítani a füstölgést, pont a puskapor és kapszli beszerzésének, tárolásának baromságai miatt esett kútba az egyéves próbálkozásom. Pedig Balázs még egy Remit is adott ajándékba az engedélyeztetésért. A lőtér tulaja nem akarta egy ember miatt az egész puskapor-kapszli körüli tortúrát.

Ha tarthattam volna itthon lőport, akkor most én is járnék rendszeresen, talán már sokan lennénk, talán már eredményes versenyzőnk is lehetne. Sok embernek élvezetes kultúrált hobbija lehetne. De nem lett semmi a baromarcú törvénykezők és hivatalok miatt, akik nem tudják, hogy mit is kellene ezzel az egész puskapor dologgal kezdeni, mert nem is értik mi, micsoda. (Okos ember hülyéskedik és kezében az üres Coltja, hülye ember okoskodik és kezében a hatalom   :yahoo: :yahoo: :yahoo: )

Számításaim, információm alapján 180-220 lőtér van az országban, ahol lehetne, de eszükbe sem jutott a füstölgés. Biztosan van jópár, ahol pedig csak pici alakítgatással alkalmassá lehetne tenni. Aztán azzal is kellene foglalkozni, hogy a Király :wacko:  egyszer kijelentette, hogy lőtereket is akar minden megyeszékhelyre. Igaz, többnyire ott már van, így könnyű volt megígérni, :yahoo:  de ezt az ígéretet meg kellene lovagolni,  a vidék felzárkóztatása kereteibe beleilleszteni.

Olcsóbb lenne mint minden tanyára egy stadion!  :yahoo:  És eredményesebb  is mint a falábú focistáink, milliárdokért.

Budapestről sokminden nem látszik, el fog szakadni a vezetés a valóságtól és marad a szűk kiváltságos társaság.

A mi sportunk fennmaradásának és fejlődésének a kulcsa, ha minél több elérhető lőtér lenne. Vidéken, mert Bp.-n már van elég.

 

Szép hétvégét!

Uff.