Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Lőport szeretnél otthon tartani ? MINEK? Úgyis lőtéren fogsz lőni

Akkor vajon a szereltlőszeres lövészek mi a francért otthon tartják -tarthatják- a töltényt?  Úgyis csak a lőtéren lőnek.  Elöltöltős hobbistaként messze nem járok annyit a lőtérre, de így is rohadt macera ha kimegyek. Először is 45 km-t kocsikázok -jó nagyrészt összekötöm valami céges intéznivalóval-, DE aztán ott van-e aki jogosult kiadni lőport csapit (itt jegyzem meg: a kovakő meg a rózsapatron csapi helyett funkcionál, nem kéne azokat is lőszertöltő vizsgához kötni? :-) )   -vagy éppen ő még, vagy már dolgozik (mert ugye egy vidéki lőtér nem egy bolt, hogy ott ül a fizetett lőporosbácsi). És ha intéztem is “hasznos” ügyet a városban, de ha kibumlizom még az ellenkező irányba a város szélére, úgy, hogy egyet sem tudtam lőni, kicsit b–ott ideges lesz az ember, hogy félúton lehetnék hazafelé, mert ahelyett, hogy kikapcsolódtam volna még dühöngök is.

De nézzük úgy: minden oké megkaptad a lőporod, csapid menjünk lőni! Hohó! Fiolázgassunk először! Vagy ami még macerásabb: szereljünk össze töltényeket a Sharps-hoz (papírhüvelyest el is felejthetjük, mert nincs az az isten aki ott összecsomagolja). Egy olyan sötét lőtéren mint pl. az egerszegi egy csomót mellé is burogatsz -tegyük a szívünkre a kezünket: pár lövészet után hány töltetre való lőport lehet kisöpörni a kellékesdobozból? Summa summárum: ha nem akar valaki szereltlőszerest, meg nem akar hozzá nitróslőporos töltési tudor lenni, mitől olyan rohadt nagy ügy beletenni a köcsög törvénybe: vizsgázzál le elöltöltősből, menj be a mindig gyökér rendőrségre mutasd meg a tagsági könyvedet, fizess ki párezret aztán nesze itt van az engedély, mennyé vegyé.

Ennek az éremnek egyébként van egy másik oldala is: egy előltöltős gyakorlatilag ugyanúgy halálos fegyver (hisz itt is mennyiszer olvasni: ez meg amaz a töltet meghaladja a 2500J-t), mint egy szereltlőszeres. A jelenlegi észjárás alapján akár a lőfegyvervásárláshoz is meg kéne szüntetni az engedélyt 18 év felett, mert lőszert nem vehet hozzá, csak lőtéren használhatja lövészklub tagjaként, vagy…. -jó a vadászati részét nem ragozom, mert mindig belefűzök néhány sértő kifejezést, és jönnek a képtelen magyarázatok mért is kell sportból ölni címszó alatt, amit ex-fegyverkereskedőként már milliószor végighallgattam.

Egyébként meg az előltöltőzés nagyrészt intellektuális időtöltés, és jórészt olyan “gyermekeidből” áll az elöltöltős társadalom jó része mint pl: tanárok akik a kölyköket tanítják, orvosok akik neadjaisten de ku..ra nem játszásiból vágnak és szedhetnek ki valami nem odaillőt belőled, vegyészek mint pl. én (magamat nem tömjénezem, de a szakmában maradt kollégáim a gyógyszertől a puskád lőporán keresztül mindent gyártanak). Nem akarok sértő lenni de ez amolyan öreg komcsi trollszöveg amit írtál, kb. a rendőrök nyomják ezt a “nekem lehet neked nem” stílust. Egyébként meg senki nem a Balázsék érdemeit vitatja, de theHassan autós példájából kiindulva bosszantó, hogy benzint,-ami butus vegyészgyerekként szerintem jóval veszélyesebb mint a feketelőpor – vehetek és tarthatok, feketelőport aminek alkotórészeit így vagy úgy de szinte minden nap megeszed, nem mellesleg bárki bolti szerekből megkeverheti otthon, azt meg nem-nem, sehogyansem szó sem lehet róla.