Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Atyámuram, világosítsad fel gyermeki elmémet. Fel fogok tenni néhány kérdést, és azokra a választ nem várom, hanem ELVÁROM.

1. Miben segíti a .45 űrméretű elöltöltős feketelőporos golyóspuskával a róka eltalálását a hátultöltő nitrolőporos sörétes puskával madárra lövés képessége?

2. Miben segíti a töretnek a vadászkalap megfelelő oldalára való elhelyezésének tudása a feketelőpor biztonságos tárolását?

3. Az általam előző hozzászólásomban leírt ügymenet mely pontja és miért veszélyezteti:
– a magyar társadalmat és Magyarország alkotmányos berendezkedését általában; illetve
– a magyar állampolgárokat külön-külön?

Mert ugyebár Atyámuram is megnézi a tárcáját mielőtt indulna a lőtérre, és mivel nem látja benne a teherautó+nehézpót+közútiárufuvarozó+ADR doksikat, nem is ül be a személyautóba? Erre nem kell válaszolni.

Atyámuram, mi nem ismerjük még egymást közeli rokoni kapcsolatunk ellenére sem. De Angyalszem valahogy jobban látja a problémát szerintem. Engem is ez aggaszt egyrészt (van minden számításba jöhető lőtéren a teljes nyitvatartási időben elérhető lőpor?), másrészt meg más is aggaszt, de azt most nem írom le, mert nem akarok bajt csinálni. De amit eddig én láttam, az alapján azt mondom, hogy ezerszer inkább a kiskapu, mint rossz szabály.

Ami pedig nem gyakorlati, hanem elvi kérdés: eddig volt egy apróka magyar elöltöltő lövésztársadalom. Itt ezen a honlapon lehet olvasni a statisztikát valahol, hogy (a cikk írásakor, ami nem tudom, mikor volt) cirka húszezer elöltöltő fegyver volt a polgároknál, cirka 1000 járt ebből lőtérre, és cirka 50 versenyzett. Hatékony tehát a sportlövész-megoldás, igaz? Na most ezt a kis társadalmat sikerül éppen kettészakítani a puszta jó szándék igyekezetével. A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve! Mert amint írtam: ugyanaz a lőpor, ugyanaz a kapszli, ugyanaz a puska, ugyanaz a golyó, ugyanaz az ember. És mégis kétféle szabályozás. Autós példa ismét: akinek van nehézgépkezelőije, az tankolhat a kúton a saját személyautójába a saját kezével benzint, de akinek csak B kategóriás úrvezetőije van, az koslasson a kutas után?