Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Drága gyermekeim! Előre szeretném leszögezni ezt a hozzászólást még véletlenül sem vitaindítónak szánom, (esetleg elgondolkodtatónak) és ha valaki estleg sértőnek érezné az nem a véletlen műve. Mindig mindenki azon panaszkodik, hogy a jogalkotó gyermekként kezeli kezeli állampolgárait, pedig tényleg azok. Balázsék (a többiektől elnézést kérek, hogy nem említem meg őket) 18 évig dolgoztak azon ami most megvalósult, és ez nem más mint az elöltöltős vadászat lehetősége. Az új törvényről szóló topickban köszönet, főhajtás, és tiszteletadás járna azért a munkáért, időért. energiáért… amit értünk tettek. Ehelyett gyakorlatilag csak a kiskapukeresés (ami eléggé gyermeki, úhogy ezért volt a megszólítás) ill, a törvény hibáztatása megy egy jó ideje. Sem a lőszerűjratöltő vizsga sem a vadászat lehetősége nem kiskapú. Vadászni szeretnél? Vizsgázz le, igen sörétesből is! Lőni szeretnél ? Tedd meg , semmi nem tiltja. Lőport szeretnél otthon tartani ? MINEK? Úgyis lőtéren fogsz lőni. Aki abban gondolkodik, hogy vadászvizsgát csak azért tesz, hogy otthon lehessen lőpora az ismételten megkérem legyen felnőtt. Minek, hogy 30.000 helyett 25.000-ért vehess lőport? Vagy, hogy lehessen otthon? MINEK? A lőszerujratöltő vizsga is annak “kiskapú” aki amúgy is rendelkezik tartási engedéllyel. De most komolyan az az enrgia ami mindenhol minden témában az elégedetlenségre és a sírásra megy el az hasznosítható is lenne értelmes célokra. Mondjuk köszönetet mindenkinek aki tett azért (értünk), hogy a vt. ebbe az irányba változzon, őröljünk az űj törvénynek, várjuk a végleges végrehajtási rendelet, és használjuk arra amire született. Üdv: Tábori Zoltán

 

Balázsék teljesítményét senki sem vitatta, sőt általam is többször megemlítésre került az, hogy szinte mindent Nekik és Káldi Gábornak köszönhetünk ami elöltöltős ma Magyarországon. De a 18 éves küzdlmük hosszúsága is jelzi azt, hogy abnormális, ha ehhez 18 év kellett. A törvényhozás folyamatát kritizálom, nem az elkészült törvényt. Te sem gondolhatod komolyan,  hogy egy polgári kezdeményezést a hatalomnak 18 évig kell fontolgatnia.

És ez bizony a szelemmileg impotens törvényhozás, a hatalmaskodó bürökraták nyomorúsága. Minden területre gondolok, nem csak a miénkre. Hofi mondta: “akinek nem inge, ne vegye magára, de akinek az, az öltözködjön már fel végre!” (annak, aki még tudja ki volt Hofi)

Puskaporral kapcsolatos kínlódás nem a céltalan otthoni tartásért, hanem azért van, mert vidéken 150-200 kilométeres körzetekre jut egy-egy lőtér, ahol néha van lőpor és kapszli. Többszöröse lehetne a lövészetre a lehetőség, ha az otthon tartott lőporral, a puskaport beszerezni nem akaró, vagy nem tudó lőterré a sajáttal el lehetne járni.

Ez a fórum pedig azért van, hogy mindenki elmondhassa a véleményét, ezért nem kellene kioktató hangon megnyilvánulnod.

 

Üdv: Szita Laci