- theHassan
- 2016-08-15-09:12
Kedves Zoli, ettől tartottam. Ez az árukapcsolásos rendszer nagyon csúnya szerintem. A lőszertöltő egyébként cirka 40 pénzegységgel dobja meg a számlát (30 tanfolyam, 10 vizsga). Nagyon ellentmondásos, hogy az az elöltöltő vizsga, ami alkalmas lesz a vadászcélú használathoz szükséges lőportartáshoz, az nem lesz alkalmas a sportcélú tartáshoz. Sok tízezer forintnyi felesleges vizsga és papír a fegyvertartási és a lőszertöltő…
Érdekes amit írsz, “nem kötelező vadászni”. De vadászjegy az kell, ugyebár…
A versenyengedély és minősítőverseny a gyakorláshoz is követelmény (vagyis csak akkor mehetek ki gyakorolni, ha ezek megvannak; vagy gyakorolhatok addig ezek nélkül, amíg elég felkészültnek nem érzem magam a versenyzéshez (40 év…))?
Ahogy én látom, most arról van szó, hogy nekem meg kell szereznem a PÁV-ot meg a darukezelőit ahhoz, hogy a Trabanttal kiállhassak a garázsból.
Komolyra fordítva, és legkevésbé sem az elégedetlenségemet hangsúlyozva (hiszen a vadászoknak nagyon jó lett, és ennek én is örülök), nem lehetne egy az egyben lefordítani a céllövészetre is a szabályozást? Ugyanaz a lőpor, ugyanaz a csappantyú, ugyanaz a puska, ugyanaz az ember…