Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Talán érdemes volna rápontosítani a Mohos Ernőéknél,Hagyó Pistánál a révkomáromi klubban.Az igaz mióta Szlovákiában engedélyköteles lett az elöltöltő revolver azóta csökkent is az érdeklődés iránta,ugyanúgy Németországban is/Talán emlékeztek a nagy számú német használt revolverre/.A versenyekre korábban létezett a rendező szlovák klub vezetője által küldött alkalmi meghívó,amivel ki lehetett kerülni ezt a problémát/azoknak a versenyen részt kívánó országok sportolóinak, ahol engedélymentes maradt/Nézzetek utána de nem hiszem ,hogy a Klapka vagy a Lajos kupán Mariottban vagy Colt számban résztvevő magyar lövészeknek okvetlenül lett volna az elöltöltőre tartási engedélyük…. szerintem :bye: üdv

Hit szervusz kedves HatárVadász kolléga! Végre előkerültél itt! Rég nem írtál!

Köszönöm! Szlovákiáról már lemondtam, de magyarországi dologban most már teljesen elbizonytalanodtam. Én eddig olyan kollégákkal találkoztam csak, akiknek nem volt fegyvertartásiuk, de lövészetre járnak. Talán különbség van a versenyengedélyes, a sportlövöldöző és az örömlövészkedők esetében? Vagy nincs is leszabályozva? Én csak ott tartok, hogy nem kell tartási és megszerzési engedély a vasakhoz, csak a puskaporhoz és a csapihoz, amit csak lőegylet tarthat, vásárolhat és ad ki a lövészethez a füstölögni akarónak. Ott meg az SE és a lövészetvezető mondja meg, hogy kér-e MKH-t, Elöltöltős vizsgát stb.  :bye:   :bye:   :bye: