Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Biztosan bennem a hiba, de nem értem, hogy mikor kel és mikor nem kell fegyvertartási elöltöltősre. Egy Uberti Colttal kapcsolatban kérdeztem. Csatoltam a rendőrség tájékoztatóját, aki tudja, legyen szíves megírni! Köszi, szép napot!

Én úgy gondolom (Fixme jogászok), hogy mivel itthon engedélymentes, a határig simán viheted tartási nélkül. Ha a szlovák oldalon is engedély mentes be is viheted. Ha ott akarsz lőni is vele, akkor a szlovák ide vonatkozó törvény alapján lőhetsz vele szlovák területen, ahogy itthon is a hazai törvény szerint. Szerintem ennyi. De lehet tévedek, mert az EU ritka idióták gyülekezete.

Nekiállok szlovákul tanulni és írok a szlovák hatóságnak.  :yahoo: Ez rendben. De a rendőrleány írásából azt nem tudom értelmezni, hogy: “Amennyiben sportlövészeti célra használja, úgy ez a fegyver is engedélyköteles…”  Eddig úgy tudtam, hogy a lőtéren a lövészetvezető eldönti, hogy lőhetek-e vele vagy sem. Van ahol kell SE tagság+ MKH + Elöltöltős vizsga, van ahol semmi sem. Amit az EU ról írsz azt pedig csak helyeselni tudom!  :yahoo: