Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Urak! Ez a fajta piropapír az nitrált cellulóz, leánykori nevén lőgyapot! Az ebből készült töltény úgy fog viselkedni, mintha a papír tömegének megfelelő mennyiségű nitrolőport töltöttetek volna a fekete mellé! Ez igen csúnya meglepetésekre adhat okot! UFF! Szóltam!

Ezt is szeretem ebben a fajta lövészkedésben! Mindenféle érdekességet ki lehet találni. Biztosan igazad van! Én eredetileg .44 revolverrel kapcsolatban kérdeztem. Ebben az esetben elég kicsi a töltényhüvely egy 15-18 gr. papírtölténynél –főleg ha a felesleges grizpapit elhagyjuk belőle   :yahoo: —  így, gondolom ez a fajta papírmennyiség nem fog különösebb “ütésszerű” plusz gáznyomást termelni.

(grízpapi megjegyzésemhez:  azt olvastam a neten, hogy revolvereknél a lágyólom lövedék alá teljesen felesleges mindenféle cucc, mert a lágyólomban nem keletkeznek rezgéshullámok, vibrációk a dobból-csőbe “csapódáskor”. Ezért teljesen mindegy, hogy a huzagokba érkezés előtt merre kóborolt a lövedék, a csőben való út “rendbe fogja tenni” a lövedék útját. W.B. Hickok, oldalán sem látok grízeszacskót lógni.  :yahoo: