Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Sziasztok! KÖZHÍRRÉ TÉTETIK! :-) Kedves Testvérek! Valamikor írtam, hogy a Remington (1858 NMA Uberti) ravasz és dobrekesztő rugójának feszítésével és lazításával (nagyfejű csavarral ) állítható a timing. … Most Colt 1860 Army Civyl-en (Uberti) próbáltam. = SZINTÉN! Érdekelnek, hogy Nektek mi a tapasztalatotok. (aki a Remingtonban csak a villanyborotvát ismeri, nem autentikus! ) :yahoo: :yahoo: :yahoo: Szép hétvégét!

Most kötözködni fogok! :) Értem én, amit javasolsz, de hogy állítható be kétszer ugyanúgy? Nem lenne jó megoldás egy-egy vékony (sörösdoboz, satöbbi) alátét, vagy épp több, a csavar alá? Mert a jól meghúzott csavar sajátja, hogy a használat során nem csavarodik el/ki!

A Remin és a Colton is olyan a csavar, hogy ha nincs megtépve, akkor is szorosan áll, nem csavarodik semerre magától, hacsak nem magától kedves Chariot! :yahoo:  A  beállíttó, állítgató csavarok sajátja pedig, hogy nem csavarodik semerre magától a használattól. Kb. egy fordulattal kijjebb tekerve, már miliméterrel később jön fel a dobrekesztő. Egyáltalán nem tudom, hogy miért van így, nem “javaslom” inkább a tapasztaltabbaktól kérdezem. Ha hozol pár sört megisszuk ami benne van és kísérletezgetünk a dobozzal!  :yahoo:  Volt egy remim, új, amin így sikerült a timinget beállítani. Nemrég lett egy Coltom, hát eszembe jutott, hogy ezen is megpróbálom, mert szinte teljesen egyforma a két szerkezet. Tudom, hogy nagyon eröltetett a rugóerővel való magyarázat, de nálam működik a dolog. Nem tehetek róla!  :yahoo: És az is tetszik, hogy most aki ezt olvasta, otthon tekergeti a csavarjait!  :good:   :bye:   :bye:   :bye: