Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Sziasztok! Teljesen új és lőporszűz vagyok. Vadászom már jó pár éve, szerelt lőszeres fegyvereim vannak, de amióta egy vadászati témájú facebook oldal köti le a szabadidőmet, elkezdtem beleásni magam a dologba és teljesen magával ragadott az elöltöltő világ, sőt szép lassan át akarok térni az e fajta fegyverekkel történő vadászatra. Kérlek, segítsetek nekem, merről induljak el? Természetesen puska kell, aztán tudás, hogy a gr nem gramm ésatöbbi. Esetleg van bárkinek, akárkinek egy vaskos pdf, amiben minden okosság benne van? Érdekel ez az egyesületesdi móka is, meg a vizsga, szeretek újat tanulni. Erről merre találok infókat? (bevallom, nem lusta vagyok, böngészem az oldalt egy ideje, de olyan mennyiségű az infó, hogy kicsit elveszettnek érzem magam) Illetve egy konkrét kérdés is. Fegyverek esetében a márkanéven túl mi határozza meg egy-egy termék árát? Gondolok itt arra, hogy Pedersoli vs. Ardesa? A minőségbeli különbség is ekkora, mint az árbeli különbség? Előre is köszi mindenkinek a segítséget! Csaba

Szia! ide írj egy emilt: szita.laszlo.tamas@gmail.com és arra a címedre küldöm ami van.