Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Update:

Megprobaltam a hüvelyeket erösebben peremezni es valoban jobban eleg a löpor de meg igy sem az igazi.  Keszitettem 50 löszert 5 különfele mennyisegü töltettel a Vihtavouri N330 al es azt tapasztaltam, hogy annal kevesebb elegetlen löpor marad minnel több porral töltöm!!

3,0, 3,2, 3,4 , 3,7 illetve 4,0 grain töltetekkel probalkoztam, revolverböl löve, a 3,4 grain egeszen jo nem tul erös, es keves elegetlen por. De en ugy tapasztalom, hogy gyengebb töltetekhez, gyorsabb por valo. Erdekes, hogy pl. magnum töltetekhez, meg a puskakba valo porokat is irjak mind a Lee könyvben illetve a Vihtavouri sajat adataiban.

 

Üdv

van Flintstone

 

 

 

Igen igazad lehet, mert azokat a löszereket amiket az N330 -as puderral töltöttem nem peremeztem annyira erösen meg mint az elözö löszereket! Megprobälom majd erösebben krimpelni a hüvelyeket ;-)


Sziasztok! Elég sok (több ezer) 38 spec lőszer töltöttem jobbára S020 lőporral, 158 gr Lee SWCBB és szintén Lee WC lövedékkel. Az a tapasztalatom, hogy az el nem égett lőpor legfőbb oka a nem elégséges kihúzó erő. Túl gyorsan kis nyomáson megindul a lövedék és nem tud elégni a lőpor. Megfelelő peremezéssel tökéletes a lőszer! üdv: Babits Szia! Két megjegyzés! A 105 és 158 gr között elég jelentős a különbség. 33 % Az S020 és az S02002 nem ugyanaz. A Lovex által megadott kétféle lőporra nem azonosak az ajánlott mennyiségek azonos lövedéktípusra. Az S02002 -t nem lehet kapni kereskedelemben.