Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Nem értem a dolgot, vagy a problémát. Miért ne lenne alkalmas a gőztisztító fegyverpucolásra azért , mert kiegészítőként réz/bronzkefét, tapaszt, miegymást használ hozzá az ember? Jómagam vagy 7 éve használom a gőztisztítót erre a célra és jóval praktikusabbnak tartom, mint a fegyvercső kádban, lavórban, virágládában, vödörből csővel pumpálva stb. történő tisztítását. Még valami: minden előzetes intelem ellenére eleddig nem bántotta sem a felületkezelést és nem mattította ki a fémszínű felületeket sem. Illetőleg, ha egy mód van rá, nem szeretem kivenni a csöveket az ágyazásból, a gyúlyuk/lőkúp furatán, valamint a csőtorkolaton, adott esetben csövön keresztül befújva gőzzel általában e nélkül is jól tisztíthatók a fegyverek. (Éppen ezért nincs eladó gőztisztítóm :) )

A kérdés azért született, mert nem értettem, hogy és mire is jó? A Jager puskámban én is az ágyazatban tisztítom a csövet, de felszívatott meleg vízzel. Ami kivisz k sok koszt. Tapasszal már csak a barázdák mélyét tisztítom. A gőzös tisztítóval is próbáltam. Nem lett belőle annyi kondenz, hogy fizikailag kivigye a kosz nagyját, sokkal több tapasszal kellett kiszedni. +az egész fegyver olyan meleg lett, hogy komoly gond volt a mozgatása. A kovás lakatra sem vált be, maradt a csapvíz, fogkefe.

Miután 5-6 alkalommal kellett után tisztítanom, gondoltam megkérdezem mi a hiba? :) Annak örülök, hogy neked működik, de nekem nem. :(