Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat


Sok embertől hallom, hogy gőzzel milyen jól lehet fegyvert pucolni, gondoltam én is kipróbálom. Az egyik legegyszerűbben tisztítható fegyveremen, a sima csövű kovás pisztolyon próbálkoztam, eléggé vegyes eredménnyel. 1részt a lakatot kb. kitisztította, de utólagos vizes mosás nélkül a serpenyőből csak a kosz 2/3-a jött volna ki. Másrészt a csőbe mindkét oldalról és sokszor befújva, a kondenzet kicsepegtetve, tűzforróságig hevítve is, utólag ugyanúgy ki kellett tapaszokkal húzni a csövet, enélkül bőven koszos maradt volna! Szóval tanácsot kérnék, valamit rosszul csinálok?

Mindent jól csinálsz. Valaha én is kipróbáltam. Fegyvert nem lehet gőzzel kitakarítani, hiányzik az a vízmennyiség ami rendesen kiöblítené.

-szerintem.

Ui: van egy eladó gőztisztítóm :yahoo: :yahoo:

Nem értem a dolgot, vagy a problémát. Miért ne lenne alkalmas a gőztisztító fegyverpucolásra azért , mert kiegészítőként réz/bronzkefét, tapaszt, miegymást használ hozzá az ember? Jómagam vagy 7 éve használom a gőztisztítót erre a célra és jóval praktikusabbnak tartom, mint a fegyvercső kádban, lavórban, virágládában, vödörből csővel pumpálva stb. történő tisztítását. Még valami: minden előzetes intelem ellenére eleddig nem bántotta sem a felületkezelést és nem mattította ki a fémszínű felületeket sem. Illetőleg, ha egy mód van rá, nem szeretem kivenni a csöveket az ágyazásból, a gyúlyuk/lőkúp furatán, valamint a csőtorkolaton, adott esetben csövön keresztül befújva gőzzel általában e nélkül is jól tisztíthatók a fegyverek. (Éppen ezért nincs eladó gőztisztítóm :) )