Köszii! A fehérzsír van itthon autóhoz (Níva, ezért sok zsír kell ), ajtó zsanérhoz, stb. ezért kérdeztem. És nem került feleannyiba, mer 1800 Ft volt, a Würth meg 2000 körül láttam a neten, hogy a fene egye meg őket.
A réz bigyót megveszem, kipróbálom.
Az én szomorúságom igazából nem az, hogy valahol évekig pihent a vas, hanem hogy 2015. van a Remibe vésve, a kártyája 2015. október 20.szemléről szól. Vettem november 02. és itthon derült ki, ami kiderült. Lövöldöztek már vele, korrózió a kamrákban, kakast reszelgették stb. Senki sem érti, hogyan lehet. Persze ezek nem egyszerre derültek ki, mivel lőtér-szünet van, ezért már el sem vihettem volna Gáboréknak megmutatni. Így hát Angyalszem maradtam, neki volt Remije. Le is lőtték, mert biztosan neki is elreszelték a kakasát.
Attól függ milyent veszel, van acéldrótos is. Ez a rézdrótos pont olyan durva mint a réz csőtisztító kefe, a fémen gyakorlatilag csak nagyon fimom polírra lehet használni, meg kb ilyen vakrozsdára. A fehér zsír spré az tök más, és szívesen tolják az ember orra alá amikor nagyteljesítményű kenőanyagot kérsz: óóóóóó eeez uggggyanaaaz, csak feleannyiba kerül. Az utóbbi igaz csak feleannyit sem ér :) Ez amiután kifújod tök átlátszó filmet ad, nagyobb hőmérsékleten sem folyik meg, a zsír spré meg ugye odafúj egy adag zsíros tacsakot. Én is Uberti párti vagyok és hoznak készletet amiből lehet válogatni, ha az elején mész. Persze ehhez a közelben kéne lakni :) Biztos az is, hogy jobb megnézni személyesen, és lehetőség szerint úgy összeválogatni egyet mint Tuco Ramirez :) :) :) Egyébként jártam úgy, zsírújan (az évszámkódból természetesen látni, hogy már vagy 4 éve áll a gyár raktárában) Pedersolli puskával, hogy a pánt alatt rozsdás volt a cső, valamint a dióba vágott menetes furat nem merőlegesen volt kifurva. Pár nap tapogatás után kezdett zavarni, hogy a kakast rögzítő csavar olyan “furcsán ferdén áll”, gondoltam rátekerek, hátha nincs becsavarva. Rotty le is tört a kakast rögzítő széles csavarfej az M3-as menetéről ahogy próbált igazodni. A menetes rész szerencsére nem szorult még meg, így ki tudtam csavarni, és belecsavartam egy hosszú 3-as csavart és akkor adta ki mennyire ferde a furat. Persze Balázs rendelt egy diót bele, szóval ez a probléma megoldódott. De az olasz “életérzést” ismét átélhettem: “hú ezzel valami bibi van, rossz a menet, jó nem tépem rá, amíg kiér a gyárból meg a boltból jó lesz, a f…om sem szedi szét az egész lakatot ezért, meg még írjak is netán jegyzőkönyvet!” Azon, hogy az évekkel azelőtt legyártott puskák berozsdásodnak a raktárban és nincs aki leellenőrizze mielőtt kiadják a kezükből azon meg sem lepődök.
tenkjúúverimáccs Ilyent már láttam, nem durva kicsit? Olyan kemény, mint egy drótkefe. Vagy talán van többféle. Kösz, majd megnézem.Sajna nem akarom dísznek használni a stukkerem, de nincs hová járni, csak egy téglagyári gödörben lévő “lőtérre” ami októbertől március közepéig zárva. Ott is én vagyok egyedül füstölgő.
![]()
A kenőanyag nem az a sokféle gyártótól kapható un. fehér zsír spray? Az is úgy működik, ahogy írod. Tele a t…hogy egy új stukkerrel, állítólag a jobbik Uberti gyártótól ennyit kell küszködni csak azért, mert nem tudtam személyesen megnézni a bóóóótban, hogy mit kapok.
![]()
Meg azzal, hogy alig van ebben a banánköztársaságban hely, ahol sportolni lehetne elöltöltőssel.
quote=26772]