Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
  • 2016-02-23-19:12

 

tenkjúúverimáccs

Ilyent már láttam, nem durva kicsit? Olyan kemény, mint egy drótkefe. Vagy talán van többféle. Kösz, majd megnézem.Sajna nem akarom dísznek használni a stukkerem, de nincs hová járni, csak egy téglagyári gödörben lévő “lőtérre” ami októbertől március közepéig zárva. Ott is én vagyok egyedül füstölgő.  :unsure:   :-(

A kenőanyag nem az a sokféle gyártótól kapható un. fehér zsír spray? Az is úgy működik, ahogy írod.

Tele a t…hogy egy új stukkerrel, állítólag a jobbik Uberti gyártótól ennyit kell küszködni csak azért, mert nem tudtam személyesen megnézni a bóóóótban, hogy mit kapok.  :unsure:   :wacko:  Meg azzal, hogy alig van ebben a banánköztársaságban hely, ahol sportolni lehetne elöltöltőssel.  :cry:

 

 

quote=26772]


Mivel lehet eltüntetni a dobkamrák alján lévő korróziót?

Ilyen képen látható mini polírozó izét lehet barkácsboltokban kapni többféle méretben. Egyébként a főként dísznek használt vasakhoz Berner vagy Würth nagyteljesítményű kenőanyagát használom. Oldószerben van feloldva a kenőanyag így tökéletesen elterül,a zegzugos részekbe bekúszik, pár mp múlva amikor az oldószer elpárolog, érezhetően sűrű ragadós de átlátszó zsírréteg alakul ki a felületen. Messziről lefújva és kicsit áttörölve az egész fegyvert hónapokig magára lehet hagyni rozsda nélkül. Legközelebbi használatnál elég féktisztítóval átfújni a dobfuratokat és mehet a lövészet. (én azt sem szoktam, de ki kell tapasztalni a használatát, hogy a kenőanyag film is a felületen legyen, meg ne tocsogjon a furat és a lőkúp a zsírban)
[/quote]