Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Érdekes amit írtok a remiről (csak colt-om van), de én elejétől fogva ezt csinálom a colttal. (összessel)

Amikor megvettem a csavarra szedtem az összeset, elsősorban sorjákat keresem piettánál és ubertinél is találtam a dobléptetőn), majd leszedése után az összerakáskor, a saját magam által alkotott “negyedes szabályt” alkalmazom. Vagyis minden csavar ahogy a helyére kerül egy negyed fordulatnyit húzom csak meg, (ha a csavarfej óra lenne, 9-12 óra között) így stabil, de minden finoman jár, és semmi nem akad vagy karcol! A főrúgó csavarja iszonyatosan meg van húzva gyárilag, ott az a technikám, hogy a csavarral úgy fogatom meg a rugót, hogy a rugó 15-25° közötti szögben áll ferdén, és ahogy megfogja a csavar onnantól nem a csavart húzom, hanem a rugót fordítom egyenesbe és  húzza be magát így kellőre. Azóta a sütésem biztos, és csak tényleg a gyengébb anyagú csapi esetén esik darabokra a csappantyú, mert nem veri szét a kakas. Ezekkel a trükkökkel (és minden  dob töltés előtt vagy után pár csepp wd40 a szerkezetbe és réz kefe élés a kakason és kakas tokba illeszkedő részében a koksz felhalmozódás ellen) minimalizáltam a lövészet közbeni akadásokat, sőt volt olyan tótkomlós, hogy 3 napot végiglőttem velük konkrét tisztítás nélkül akadály mentesen :)