- Nyomkeresõ
- 2016-02-16-21:28
Köszi a sok hasznos infót! Ma voltam kint a lőtéren és próbalövéseket végeztem. A 105 gr-nes semivadcutter volt a legkisebb szórású. 10 lövésből 10-szer csőretöltött, habár a hüvelykivetés nem volt valami látványos. Nekem is szereznem kell 148 gr-nes WC öntőformát. A könnyű lövedékek nem Lugerbe valók. Valóban kormol. Szoktam találkozni olyan lőszerekkel is, ahol lövés után tükörfényes a hüvely, koromnak semmi nyoma.
Sziasztok! Soha nem értettem ezt a vitát az s020-02 és az s020-01 ről Az s020-01 katonai lőpor amit nem forgalmaznak. Az S020-02 az amit forgalmaznak újratöltésre erre vannak töltési adatok, és mindenütt (ide értve a gyartó honlapját is) csak s020 néven emlegetik. Máshoz nem lehet elméletileg hozzájutni. ez egy hengeres lőpor. Tehát Én erről a lőporról beszélek ilyet lehet venni. Máshoz még nem láttam hivatalos töltési adatokat. A 158gr SWCBB és a 148gr WC lövedékek között valóban van tömegbeni eltérés de nem is mondtam, hogy azonos töltettel töltöm mindkettőt. A 158gr lövedékhez Fiocchi SP csappantyút használlok S020 lovex lőporból 4,7 gr lőport és a szerelt hossz 36,2 mm. Ilyenkor a peremező horony tetjéig ér a hüvely szály és be van peremezve a lövedék a gyári Lee lövedékbeültető, peremező matricával. A lövedék előzőleg .357 kaliberezőn van kaliberezve és Lee aloxxal kezelve. Nekem így nincs vele gondom elég a lőpor rendesen a pontossága megfelelő. Ha megtalálom a feljegyzésemet a WC löveékről akkor az is megírom. Babits