Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Kár, hogy nem jelentkeztél.

 

Egy kis számtan:

Luger:  lövedék  20-25 ft, csappantyú 10 ft, lőpor 4 ft, hüvely ingyen van.. max 50 ft/ db……….kereskedelemben 70-től felfelé, FMJ lövedékkel .. ez legalább 20 ft/db  megtakarítás, de inkább több.

38 speciálnál hasonló

de puskalőszernél  már jelentős a  megtakarítás

pl. 7,62 x54R előállítási újratöltési költsége 120-140 ft/db    boltban 400 ft/db körül van a legolcsóbb (kivétel a barnaul , ami 220 ft, ez vas hüvelyes, újratölteni nem tudod)

 

azaz 260-280 ft  megtakarítás lőszerenként.  egy versenyen ellősz  13  db-ot min ellősz , ami  3380 ft megtakarítás..,

Én eddig  közel 3000  pisztoly csappantyút használtam el töltéshez. Ha csak 20 ft-ot számolok lőszerenként,  ez már 60 ezer pénz, ha a 300 puskalőszert számolom 78000 ft megtakarítás összeadva 138 ezer ft megtakarítás. Már biztosan  megtermelte a lőszertöltő biz-baszok és a tanfolyam árát is. És csak most kezdek el igazán belejönni. Most kezd termelni.

És azért választottam ezeket a kalibereket, mert a leggyakoribbak, hegyekben áll a luger hüvely a lőtéren,a 38-as már ritkább. De egy hüvelyt sokszor lehet újratöteni.

És aki szeret kísérletezni , szereti a kémiát  (lőporok), fizikát (bel -és külballisztika), kézügyességet, bizbaszok, prések, kaliberezők, peremezők..stb..örömét leli a szép aranyszínű hüvelyekben, gyönyörű lövedékekben…Annak csak ajánlani tudom..  Nincs is nagyobb öröm annál, amikor  saját készítésű lőszerrel érsz el helyezést. És a hosszú téli estéken remek elfoglaltság tv nézés helyett. én nem bántam meg!

 

 

Csak ajánlani tudom.