- Nyomkeresõ
- 2016-02-15-20:40
Kár, hogy nem jelentkeztél.
Egy kis számtan:
Luger: lövedék 20-25 ft, csappantyú 10 ft, lőpor 4 ft, hüvely ingyen van.. max 50 ft/ db……….kereskedelemben 70-től felfelé, FMJ lövedékkel .. ez legalább 20 ft/db megtakarítás, de inkább több.
38 speciálnál hasonló
de puskalőszernél már jelentős a megtakarítás
pl. 7,62 x54R előállítási újratöltési költsége 120-140 ft/db boltban 400 ft/db körül van a legolcsóbb (kivétel a barnaul , ami 220 ft, ez vas hüvelyes, újratölteni nem tudod)
azaz 260-280 ft megtakarítás lőszerenként. egy versenyen ellősz 13 db-ot min ellősz , ami 3380 ft megtakarítás..,
Én eddig közel 3000 pisztoly csappantyút használtam el töltéshez. Ha csak 20 ft-ot számolok lőszerenként, ez már 60 ezer pénz, ha a 300 puskalőszert számolom 78000 ft megtakarítás összeadva 138 ezer ft megtakarítás. Már biztosan megtermelte a lőszertöltő biz-baszok és a tanfolyam árát is. És csak most kezdek el igazán belejönni. Most kezd termelni.
És azért választottam ezeket a kalibereket, mert a leggyakoribbak, hegyekben áll a luger hüvely a lőtéren,a 38-as már ritkább. De egy hüvelyt sokszor lehet újratöteni.
És aki szeret kísérletezni , szereti a kémiát (lőporok), fizikát (bel -és külballisztika), kézügyességet, bizbaszok, prések, kaliberezők, peremezők..stb..örömét leli a szép aranyszínű hüvelyekben, gyönyörű lövedékekben…Annak csak ajánlani tudom.. Nincs is nagyobb öröm annál, amikor saját készítésű lőszerrel érsz el helyezést. És a hosszú téli estéken remek elfoglaltság tv nézés helyett. én nem bántam meg!
Csak ajánlani tudom.