Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Szia!

 

Akkor emberedre akadtál. Rengeteg rossz tapasztalat a 38-assal. Főleg a könnyű 105 grénes SWC lövedékkel. Én Lovex lőport használok.

Az S02002 nem jó, nem ég el.. pocsékba megy, egyenletlen  a gáznyomás, kudarc. A sokkal gyorsabban égő  D032 (nagyon apró), sztaikusan feltöltődő , tapad mindenre.. eddig a legjobb. Most ezt használom és maradok ennél. És most jön a meglepetés:

Az S011, ami az egyik leghevesebben égő pisztoly lőpor  a Lovextől, gyorsabb a D032-nél.. NEM jÓ. Nagyobb szemcséjű, mint a D032.. nem ég el tisztességesen. Pedig bíztam benne. Szóval kis por nagy üres tér, könnyű lövedék..Nem egyszerű.

Ami biztosan elégett eddig, az a VESUVIT.   :-) Csak legyen lelkierőd takarítani utána.

A nagy szemcsés S02002 lőpor a FMJ lövedékekre jó a 38-asra.

És most jön a meglepetés u.ez a lőpor Lugerre a könnyű 102- 105 grénes ólom- ón ötvözet  lövedékre jó. A hüvelyben lévő üres tér erősen befolyásolja a lőpor égési tulajdonságait.

Már szarrá lőtt Pb gázpalackra lőttem vesuvittal fullra töltött 38-assal. Ellapult rajta az ólom. :-)   Míg a Luger FMJ lövedéke átvitte mindkét oldalát.

Folytatjuk..

 

 

 

Üdv az Uraknak, elkezdtem magam is a löszerujratöltést és úgy 5-600 töltés után amit VihtaVuori N310 porral csináltam 38 special kaliberhez, vettem N330 as port mert az N310 est maga gyárto sem javasolja – mindenesetre nem ad meg hozzá töltési adatokat . Az N310 sokkal gyorsabban égö porral 2,5 gr porral és 158 gr es olom lövedékkel primán működik, ezzel szemben az N330 as mind 2,5 mind 3,0 grain porral töltve ugyan működik de rengeteg el nem égett por marad vissza! Igaz ennél nagyobb töltési mennyiségeket adnak meg az N330 hoz 3,9 graint de mivel CAS hoz akarom használni a csökkentett töltet lenne a nyerő nekem. Ugy tűnik, hogy talán a 3,0 graines töltet esetén TALÁN kevesebb az el nem égett szemét ami a hüvelyben vissza marad. Valamelyőtöknek van hasonló tapasztalata? üdv von Kova