Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
  • 2016-02-10-15:20


Mint említettem, korábban vadásztam, tudom mivel jár a fegyvertartás, szállítás stb. felelőssége. Persze, hogy nagyobb mint az autózásé, bár szerintem a felelősség vállalásnak nincs mértéke, legalább is ha valamiért felelőséggel tartozom, akkor hülyeség az mondni, hogy kicsi felelősséggel, közepes felelősséggel, nagy felelősséggel, még nagyobb felelősséggel. Tudom, hogy illúzió amit írtam, de azért van, mert óvodásnak néznek minket és a hatalom NEM VÁLLAL FELELŐSSÉGET A POLGÁRAIÉRT!

Vettem a fáradságot átváltogattam a mértékegységeket és kiszámoltam,egy 90 Km/h-val (25m/s) haladó 1 tonnás jármű mozgási energiája 312500 J! Hol van ez egy kézifegyverhez képest, mégis gyakorlatilag mindenki (már 8 általános sem kell hozzá, sőt a büntetlen előélet sem követelmény) megszerezheti, holott egy gépjármű jóval bonyolultabb eszköz, és jóval több tanulnivaló, figyelem és gyakorlat kell a biztonságos működtetéshez. Felelősséget úgyanúgy vállalunk érte: biztonságos-e a jármű? Ittam, gyógyszert szedtem-e? Betartom-e a szabályokat? Szándékosan nem akarok-e valakit elütni? stb. És miután eljutottunk A-ból B-be leparkolunk, és otthagyunk az út szélén gyakorlatilag egy tömegpusztító fegyvert. Ehhez képest a fegyver mesterségesen túlmisztifikált, szerintem nem az óvodásnak nézés miatt. Ez a szabdság korlátozása, vele párhuzamosan pedig az állam (hatalom akit úgy hisszük, hogy mi választunk meg) félelme a saját állampolgáraitól.

 

Hihihiiii! Ez ku…tya jó! Akkor egy mozdonyvezető egy egész hadsereggel rendelkezik!!!   :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:  A többiben is igazad van, kiegészítve azzal, hogy a demokrácia mint olyan, csak egy illúzió, amivel a buta tömeget etetik. Lehetetlen a demokrácia, ugyanúgy mint a kommunizmus, mindkettő ellenkezik az emberi lény természetével!  Az “oszd meg és uralkodj” és a “cirkuszt kenyeret” által garázdálkodik a hatalom mindenhol. :good:   :good:   :good:   :negative:   :negative:   :negative:   :unsure: