Mint említettem, korábban vadásztam, tudom mivel jár a fegyvertartás, szállítás stb. felelőssége. Persze, hogy nagyobb mint az autózásé, bár szerintem a felelősség vállalásnak nincs mértéke, legalább is ha valamiért felelőséggel tartozom, akkor hülyeség az mondni, hogy kicsi felelősséggel, közepes felelősséggel, nagy felelősséggel, még nagyobb felelősséggel.
Viszont ha vállalom a felelősséget, akkor az azzal járó következményeket is. Ezt sem az államnak kellene eldönteni helyettem, hogy vállalom – e a felelősséget vagy sem.
Az állam elvtárs azt vizsgálja meg, hogy alkalmas vagyok-e mentálisan és egészségileg, szakmailag vagy sem. És hagyjanak addig békén, amíg felelősen viselkedem!
Én még a tárolásba sem dumálnék bele, legfeljebb ismereteket biztosítanák a helyes és biztonságos módokról (mondjuk a vizsga keretein belül) mert az, hogy ki, hogy tárolja, vagy szállítja az legyen szintén az ő felelőssége!
(Mellesleg én nagyon kevés elvesztett, ellopott fegyverről hallottam eddig, pedig 11 évig rendőrségi tudósító is voltam az MTV-ben.)
Tudom, hogy illúzió amit írtam, de azért van, mert óvodásnak néznek minket és a hatalom NEM VÁLLAL FELELŐSSÉGET A POLGÁRAIÉRT!