Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
  • 2016-02-08-21:06

Persze, persze, bunkó voltam, mert általánosítottam. Van jó és rossz, van buta és okos, mint minden szakmában, a jogiban is. (én csak  tag voltam a Katolikus Újságíró Szövetségben, üzemmérnök, haditudósító-operatőr.  De a legbüszkébb arra vagyok, hogy értek valamennyit az elöltöltősökhöz! :-))

Tulajdonképpen értem is  a törvény szándékát. Én azt akartam jelezni, hogy előbb van a szituáció és utána a törvénykövetés. Egy védelmi, önvédelmi helyzet nem egy autóvásárlás, hogy többször, józan ésszel, szakértői vélemény kikérése után döntsünk.

Ha rámtámad valaki, ott azonnal ösztönöktől vezérelve kell cselekedni. Eszköz nélkül lehet: 1. homokba dugom hirtelen a fejem, 2. halottnak tettetem hirtelen magam. 3. bűzöket eregetek. :yahoo:  4. ????

Az én bajom igazából a magyar törvényalkotással és törvényekkel, hogy úgy érzem, midig valami, valaki ellen, hoznak rendeleteket, törvényeket és nem valami, valakik érdekében.

Kiragadnak egy valós, vagy feltételezett visszaélési, bűnözési lehetőséget és azzal foglalkoznak, hogy azt hogyan lehetne kivédeni. Ilyen az adó-szabályozás is.

Szerintem az lenne a jó, ha azt lesnék, hogy mit kíván a nép, “Az Isten adata nép!” és úgy szabályoznának, hogy azt szolgálják. A PTK-ra is gondolok.

Ez helyett, megnézik, hogy a tisztességtelen kisebbség, vajon milyen kiskapun keresztül fog valamit csinálni, és ezeknek a kiskapuknak a csukogatására hozzák a törvények és rendeletek módosításának a módosításának a módosításait, bekorlátozva a többség akaratát, érdekét, igényét.

Példul a mi esetünkben, nem azt nézik, hogy hogyan lehetne törvényesen magyar pógár kezébe hatékony önvédelmi, védelmi, stb. eszközt adni ha kéri és alkalmas rá, hanem azt, hogy vajon, ha adnánk a kezébe egy stukkert, akkor azzal hogyan fog visszaélni az egy tízezreléknyi bűnöző és ehhez igazítanak.

Talán bölcs lenne, ha kicsit körülnéznének a világban, hogy máshol ezt hogyan csinálják akár évszázadok óta, és nem mindenáron újat akarnának “alkotni” amit lehet hamarosan módosítani, hogy módosíthassák a módosítását. De ez csak egy (törvényen) kívülálló véleménye, ha kívülállónak számít, akinek a jog”alkotó” dolgozgat.

:bye:

 

Mellékletek: