Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

pedig számomra világos a szövegezés. (pár év kókler kényszer jogászkodás után, mint újságíró szöv. alelnök, és informatikai kabinet tag)

igyekszik élesen elválasztani a valós támadás/védekezés esetét, a “megtorló” jellegűvel, illetve a bosszú ízűvel. Azt azért látni kell, hogy ha ott a glock az oldaladon, és valaki azt mondja  “egyszer megöllek” és te lelövöd, akkor nem bíróra lenne szükség, hanem jósnőre, hogy csak úgy mondta, vagy a jövő héten tényleg megkeres e a kisbaltával. Nekem is idillikusnak tűnik az idézet törvény, de nem tudok belekötni, főleg mert nem is értek hozzá :D

az egyik gondolatom az ügyben, hogy a jog, és a programozás elég rokon szakmák, igyekszik modellekekel előre látni minden eshetőséget, és azt lekezelni előre. Nem fog sikerülni, de törekedni kell rá. Ezzel az egésszel alapból nem lenne bajom, ha nem az lenne az alap felállás, hogy ha ő maradt a földön, akkor te vagy az elkövető, aztán hercehurca után “jah mégse”, de te járod a canossát. A törvény szelleme, betűje, és gyakorlata a nem ritkán három teljesen más dolog. És mindez abból a bársony foteles (valóságtól elrugaszkodott) szemléletből fakad, hogy az elkövető élete annyit és mint a tiéd. Az eljárás során emberölésként állnak hozzá alapból, és igencsak kivesézi egy tonna szakértő, és bársony foteles (aki ott sem volt), hogy te most akkor érthető okból ölted e meg. Ezért van benne némi gumiszabály, mert minden eset más, minden esetet nem tudsz lemodellezni, mindenre felkészülni, ezért kissé ködös kell legyen, hogy a bírónak is legyen mozgástere. De!

 

Ettől még eszközöd elég ritkán van ehhez. Ritkán esik kézre a kisbalta, a 9×19 meg nem lehet ott az oldaladon éjjel hazafelé sétálva. Ez másik kérdéskör. (én ezért nem szavazok már olyan pártra amelyik a fegyvertartást nem tűzi a programjába,önvédelmi célból, lakásvédelmi célból stb… mert meggyőződésem, hogy ha már alkotmányos alapjogom az ön/családom védelme, és annak megszabott szabályait betartják, annak eszközéről nekem kell döntenem. Szánalmasnak tartom, hogy önvédelmi célra kérek fegyver viselésit lőfegyverre akkor, akkor kovács tizedesnek én nekem kell indokolni,. Semmi köze hozzá, én így látom jónak! Nem vélemény alkotás a dolga, hanem a törvények betartatása, rendőr, és nem joshi barat, hogy véleményt alkosson!)