Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Kedves Szita,

1. “1. Gáz és gumisról a TEK-esekkel szoktam beszélgetni, illetve naponta kétszer találkozom a zöldhatáron a honvédekkel és rendőrökkel, innen az információ egy része.”

 

Ezek a szervezetek semmiféle módon nem használnak fel civileknek szánt gáz-riasztó fegyvereket, sem gumilövedékes fegyvereket. Tehát gyakorlati tapasztalatuk legfeljebb az ezzel védekezők üldözésében van.

 

“A tesztben szereplő “támadó-áldozattal” ellentétben, –aki fel volt készülve és tudta mi fog következni,– valós helyzetben egy lefújt támadónak a reakciója a saját életének a mentése, ezért a védekező ellen fordul. Felbőszülve, fájdalomküszöbe szinte megszűnik.”

 

A mi tesztjeinkben pont a “támadó” mellett hat, hogy TUDJA mi fog történni, milyen anyaggal, hányszor lövik meg. Nem fog bepániklni, mint az, akire hirtelen fegyvert rántanak és lőnek, jön a dörej, a fájdalom, a fuldoklás, vakság ésatöbbi.

Tökmindegy mennyire bőszül fel valaki, ha nem lát, harcértéke lecsökken. Drasztikusan.

A teóriád alapján pedig a bokszmeccseken sem lenne soha kiütéses győzelem hiszen megszűnik a fájdalomküszöb és a többi okosság.:-)

 

 

“3. Én vettem (a Kaliber Magazin cikkéből merítve az ötletet) egy Arminius HW4T 6″ flobertet. Ennek 10 évre adták a műszakiját, nem ötre ahogy írtad. Múlt évben el akartam adni, a vevővel együtt bementem a policájra a “fegyver osztályra”. Ott sem kérték sem tőlem, sem a leendő gazdájától, hogy legyen fegyvertartási. Akkor most mi a tutibiztos?”

 

 

Öööö. Most jól értem, hogy súlyos, büntetési tételében emberöléssel azonosan minősülő bűncselekmény elkövetését ismerted be?

:wacko:

2004 óta engedélyköteles a 7,5 J alatti “flóbert” fegyver, csak a kártyaformátumú tartási engedély birtokában tartható és csak tartására (megszerzésére) határozattal rendelkezőnek adható el.

 

“4. Németországban él kb. húszéve a keresztlányom, az információm tőle van. Ha rosszul tudja, akkor ő is törvénytelenül vett és tart egy 20J-s flóbertet. Egyébként írhattam volna Szlovákiát, Cseheket stb, is.”

 

Teljesen rosszul tudja, igen. Engedélyköteles az 1970-as évek közepe óta, de előtte is csak a 7,5 J alatti volt szabad, pár évig.

 

Szlovákiában és Csehországban szabadon megy a flóbert ugyan, de csak 7,5 J alatt. A légfegyverekre pedig 16 J a korlát.