elméletileg ha éjjel rádtörik az ajtót, és a sörétessel rájuk duplázol jogos védelmi helyzet már, és felmentenek. mondom, elméletileg…
Tudom Sólyomszem, teljesen igazad van. Ez a fórum nem is helye ezeknek a dolgoknak a kibeszélésére. Még a végén a besúgók és lehallgatók, ma is toppon lévő Bástya elvtársak felróják Balázséknak, hogy mik mennek az oldalukon.
Csaaaak, amikor az ember a net, ismerősök és a médiumokon (nem magyar) keresztül kitekint a SZABAD világba ebből a banánköztársaságból, akkor nagyon elkeseredik, főleg akkor, ha tudja, hogy kevés ideje van az életből vissza ahhoz, hogy érdembeli felszabadulást megérjen.
A “jogállamiság” –ha egyáltalán lenne,– reménytelen, amíg szellemileg impotensek a saját érdekeikért ülnek a törvényhozásban. Nálunk és EU-ban is. Stukkerral a zsebben, könnyű megszavazni, hogy másnak ne lehessen!
-Usában (nem vagyok rajongója, csak példa, sorolhatnám még Kanada, Ausztrália, oroszok stb.) olyan légfegyvereket vehetsz, amivel lehet vadászni, láttam amikor szarvast, vaddisznót, farkast lőttek vele. Nálunk 7, 5 J felettit nem kaphatsz, ha mégis szerzel, az már lőfegyver és bukta esetén jön a bünti.
-7,5 J teljesítményű Flobert fegyverhez MKH kártya kell, ugyanúgy, mint egy éleshez. Lőterek nagy része nem is tudja, hogy lehet – e náluk sportolni vele, vagy sem. Persze, azokkal a spiáter bóvlikkal ez teljesen felesleges is lenne, amiket nálunk forgalmaznak. Németországban viszont ilyeneket használnak gyakorlásra és dúvadazásra. (szabadon, és az 20 J körüli)
-az elöltöltős lőpor, kapszli tartásról, vásárlásról nem kell beszélni, de lépj át kicsit Szlovákiába.
-elöltöltős vadászatért vért izzadtak Balázsék egy évtizeden keresztül, holott csak annyiról van szó, hogy engedélyezni kellett egy más rendszerű fegyvert, mint a szokásos “modern fegyverek”. Újra rá kellett döbbenteni a “jogalkotót”, hogy ezekkel is lehet vadászni, mintha nem is lenne kétszázéves múltjuk. Röhej!
-az önvédelem pedig egyáltalán nem engedélyezett ma magyar állampolgárnak! (gázfegyverrel, gumissal legfeljebb jobban magadra tudod haragítani a támadókat, ezért ha először csak egy náspángolást terveztek volna, akkor lehet, hogy ha seggbe lövöd gumissal, mérgükben inkább agyonütnek. :-).
A rendőrség telefonos felhívása, a központos kérdéseire történő válaszolás ideje alatt pedig egy egész települést ki lehet irtani. (ma ismét ráment egy órám, hogy kihúzzam őket a sárból, mert szegények megpróbálták megnézni, hogy átvágták-e az éjjel a migráns-kerítést vagy sem. Engem kértek meg, hogy menjek a Nivámmal kihúzni az adónkból vásárolt 7Milliós városi terepjárójukat mert a honvédségi Ural egy másik helyen egy másik rendőrautó kihúzásán fáradozott. Vontatókötél sem tartozik az autóik felszereléséhez . Így fognak jönni engem is megvédeni, egy óra alatt ideérnének és a hullám felett előrántják, miután kigombolták a kötelező patentos tokjából az ötvenéves PA63-t ! Ja és titeket is így őriznek!!!
Magyarországon a fegyverrel, tartásával, használatával kapcsolatos szabályozás az alapvető emberi méltóságunk, szabadságunk és jogaink rovására történik!!!