- Sólyomszem
- 2016-02-07-14:20
FIGYELEM! Az alábbi betiltósdi számos történelmi fegyvert (pl. félautóra alakított WW2 géppisztolyok, eleve öntöltő puskák és hasonlók) is ÉRINT! http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/milyen-felautomata-puskakat-akar-betiltani-az-euSzerintem ötletnek sem volt jó, évszázadokig egymás ellen harcoló, gyökeresen más kultúrájú, más eredettel rendelkező népeket idegen-szívű, kizsákmányoló pénzügyi hatalom alá kényszeríteni. Ez nem politizálás, hanem hadtörténeti szempontból állapítottam meg!
![]()
![]()
FIGYELEM! Az alábbi betiltósdi számos történelmi fegyvert (pl. félautóra alakított WW2 géppisztolyok, eleve öntöltő puskák és hasonlók) is ÉRINT! http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/milyen-felautomata-puskakat-akar-betiltani-az-euSzerintem ötletnek sem volt jó, évszázadokig egymás ellen harcoló, gyökeresen más kultúrájú, más eredettel rendelkező népeket idegen-szívű, kizsákmányoló pénzügyi hatalom alá kényszeríteni. Ez nem politizálás, hanem hadtörténeti szempontból állapítottam meg!
![]()
![]()
![]()
Egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy minden szigorítás hozza magával az illegalitásba vonulás növekedését. Nálunk azok hozzák ezeket a szigorításokat, akik alanyi jogon jutnak fegyverhez. Így könnyű mással ki…babrálni! Én 100 méterre lakom a “migráns-kerítéstől. ” jó messze minden lakott területtől és egyedül. Kíváncsiságból erre hivatkozva, megpróbáltam megkérni az önvédelmi maroklőfegyverre az engedélyt. Kiröhögtek és azt mondták, majd a járőrök jönnek és megvédenek, ha kell. Én el is hiszem, hogy ők megpróbálnák, csakhogy olyan autóik vannak, amikkel esős időben nem szabad nekik terepre menni, mert folyton elakadnak. Tudom, mert én szoktam kihúzni őket a Nivámmal.
Niva új ára 3,2Millió Ft, amit a rendőrség vásárolt, Nissan Patfinderek, az kb. 7-9Millió (?) és városi gumik vannak rajtuk, vontatókötél nincs (1500Ft) Aki meg komolyan veszi, hogy megvédje magát és/vagy a családját, az elmegy alanyi jogon vadásznak és vesz egy sörétest. Önvédelmi helyzetben használva, valószínű megússza egy felfüggesztettel, de gondolom az élete, a család élete ennyit mindenkinek megér. ? Esetleg két Remi 1858, + lőszertöltő vizsga és lőpor, kapszli tartási engedély otthonra.
?
Az utolsó gondolatoddal csak az a baj, hogy a lőszertöltő vizsga önmagában nem elég. Ahhoz, hogy vehess/tarthass lőszerelemet, engedély is kell. Azt viszont a fegyvertartásival együtt bevonják, mivel csak az engedélyezett kaliberhez tölthetsz. A fekete lőport sem az elöltöltőhöz veheted, hanem azért, mert azzal is tölthetsz. (Pl. a .38 eredetileg fekaporos volt.)
Én inkább abban bízom, hogy a “jogállami” Eu-polgárokban talán kiveri a biztosítékot, ha kártérítés nélkül akarják bevonni a fegyvereket. Márpedig a kártérítés elég horror összeg lenne!