Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Szia!

Én támogatlak abban, hogy ilyen fegyverrel kezdj el vadászni. Azért mert tiszteletre méltó, ha le tudsz mondani a modern fegyverek kényelméről és vállalod a rövidebb lőtávot, több cserkelést, nehéz puskacipelést, és azt hogy korlátozott viszonyok és csekélyebb eredményesség nem tántorít el (tudod az “erdőzúgás” a fontos).

De akkor tedd, ha ezeket örömmel vállalod! Ha nem bosszant, ha már ötödjére mész, és még mindig nem volt megfelelő helyzet lövés leadására.

Néhány megjegyzés: Az általad választott távcső csak jó fényviszonyok között használható,  nekem volt már ennél modernebb, nagyobb fényerejű távcsövem is, amivel már nem lehetett szürkületben lőnni, holott még nyílt irányzékkal igen, Tehát a távcsöved korlátozó tényező lesz (cserkelésre sem nagyon alkalmas). Nem kell agyontöltött lőszert használni, túl nagy kövedékkel. Ugyanis a lőtávolságot az irányzék annyira lekorlátozza, hogy mindegy lesz azon távon, ha eléri 2500 J-t s torkolsti energia. A pontosság fontosabb. Lehet lesről is vadászni, ha a terület adottsága  olyan, nem csak cserkelve. Autóból, meg történelmi vadász (de szépen hangzik a fülemnek, hogy lesz ilyen, nem csak lövész) nem vadászik.

Sok sikert: Tamás