Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
  • Tuco
  • 2016-01-26-11:15

Szia Balázs!

Köszönöm szépen a minden részletre kitérő tanácsot!
Azonban nálam ez a fegyver igazi szerelem!
Gyerekkorom óta az az álmom,hogy egyszer egy sharpssal fogok vadászni!
Tehát igazából számomra a mivel nem, kérdés csak a hogyan. Nem szeretnék a vadnak felesleges szenvedést okozni ezért lényeges számomra,hogy az első vadra leadott lövésem elött kitapasztaljam mi a leghumánusabb megoldás! Ezért is érdeklődöm most itt a vadászatban tapasztalt lövészektől!
Távcsövet is szeretnék tenni a puskára méghozzá egy 6x-os nagyitású w.malcolm tubusos távcsövet. Jelenleg elég jól le van árazva az amazonon a leatherwood! 312,99usd a hunting model. Asszem be is rendelem.
Ezt ugye minden gond nélkül fel tudom majd szerelni a dp sharpsra?
A kaliberrel kapcsolatosan is sokat nézelődtem a neten. A .45-70-ben rengeteg féle változat van még modern vadászkialakításban füstnélküli lőporral töltve. Láttam még műanyag ballisztikai hegyű lőszert is.
.45-110 & .45-120-ban inkább autentikus szivarokat találtam feketelőporral töltve papirtapaszos zsírzott lövedékkel.
A töltény szempontjából természetesen ha kell hozok kompromisszumot. Ha a modern .45-70-es lövedék hatásosabb akkor ezt a kalibert választom ilyen lövedékkel.
Bár laikusként számomra a 325graines 70grain nitrolőporral töltött hornady lőszernél nekem hatékonyabbnak tűnik a 535graines 110grain feketelőporral töltött hagyományos bölényvadász lövedék!
Szóval ebben vagyok tanácstalan!
Persze ez csak ábránd! Szóval ha vadászatra nem jó ez a fegyver akkor nehéz szívvel de természetesen lemondok róla és választok egy modern puskát hiszen a lényeg,hogy a lehető legetikusabban vadásszunk de azt biztos nem fogom olyan jó érzéssel cipelni mint a sharpsot….
Köszönöm a segítséget!!!

Üdv:

Tuco