Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Sziasztok!

Először is, köszönöm a válaszokat Mindenkinek!:) Így már tiszta a kép.:) A tervem a következő. Szerintem, akkor először asszonypajtival kimegyünk egy rendezvényre, egyrészt megnézem élőben a dolgok menetét, szívok magamba egy kis lőporfüstöt, másrészt szeretném, hogy a párom is szokja a milliőt, mert szegénykém mindig is ellenezte a “fegyver a házban” című történetet. Mert a vadászaton már régóta gondolkodtam, csak nem vonz annyira a modern fegyverekkel való vadászat (talán a sportszerűség szintje, talán az archaizmus hiánya, a legmodernebb fegyver is, ami tetszik egy múlt századeleji Steyr-Mannlicher), hogy léptem volna, de most olvastam, hogy lesz lehetőség elöltöltős fegyverrel is vadászni, így már érdekesebb a történet. Viszont Neki hiába mondtam, hogy egy lőfegyver megfelelő tárolás mellett (ami ugye előírás is) sokkal biztonságosabb, mint akár a konyhakés a fiókban, eddig elég szkeptikus volt. (Csak így zárójelben, azért meg rágta a fülemet, hogy valamelyik barátnője volt lőtéren, ahol lőtt pisztollyal, meg talán valami géppisztollyal is, és mennyire jó, miért nem megyünk ki mi is…? Nők…:P)

Szóval először rendezvény (ezekről hol lehet tájékozódni?). Majd, ha tetszik a dolog, keresek egy klubot, onnan meg megy magától…;)

A költségek, amiket Rudli írt, valóban nem olyan vészesek. Nyilván a fegyver nem olcsó, ezt néztem is, de ha egyszer eljutnék vadászatig, akkor már nem is ez lesz a fő tétel (legalábbis amennyire vadász ismerősöktől hallom, mi pénzeket otthagynak vadászegyleti tagdíjakra, vadászatokra), de ez még tényleg a jövő zenéje.

Rprme! Ha az a klub Békés megyében van (szülőkhöz oda járunk haza), akkor szívesen lenéznék!

Mégegyszer köszönöm a segítséget!

Tamás