Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
  • Samy
  • 2016-01-13-10:53

A spagetti western rajongók szíves figyelmébe ajánlom ezen oldalt:

http://spaghettiwesterns.1g.fi/actors.htm

Filmek, színészek, karakterek és természetesen fegyverek, minden ami spagetti western, azt hiszem ezen oldal foglalja össze leggazdagabban ezen világot.

Ezen filmek fegyverzetét is tárgyalja az alábbi link:

http://spaghettiwesterns.1g.fi/guns.htm

Bizony sok nem létező fegyvert is felhasználtak, pl.: Django vagy Ramon géppuskája, vagy más filmes – történelmi bakikat is elkövettek – a polgárháborús időszakban M 1873-as Coltokkal lövöldöztek.

A Jó a Rossz és Csúfban is ez a helyzet.

A Jónak: .36 Navy konverziós modellje van, töltőkapuval, ejektor nélkül és a már funkcióját vesztett töltőkarral ellátva.

A Rosznak egy New Model Army revolvere van, amely véleményem szerint a képek alapján kapszlis kivitelű, hiába vannak töltényövében szerelt lőszerek.

A Csúfnak hol ilyen, hol olyan revolvere van: a boltban egy szerelt lőszert tüzelő konverziós modellt állít össze, a párbajon az oldalán lógó revolveren tisztán látszanak a csappantyúzatlan lökúpok.

De szerény véleményem szerint ezen filmek nézése estében félre kell tennünk az apró történelmi és technikai részleteket. Bár azért Sergio Leone véleményem szerint a dollár trilógia záró darabjában mind a történelmi, mind a haditechnikai részletekre messzemenően figyelt.