Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Szia!

 

Két dolgot javasolhatok?

Én a helyedben nem kínlódnék ólom-oxid szenes redukciójával. Többet ártasz magadnak meg a környezetednek. A szálló por nagyon ártalmas. Hagyd a fenébe! P3-as porálarc, szellőztetés.. ez nehéz ügy, az ólompor szétterül mindenütt, kell az neked meg az ott élőknek?

 

Az ilyesfajta hulladékot én döglött akkumulátor cellájába beszórom és leadom valamelyik méhtelepen. Ennyi. Nincs expozíció és még pénzt is kapsz érte.

Én lőtéren  böngészett ólomból öntök szerelt és elöltöltőshöz lövedéket.

 

Nyomkereső

 

 

Üdv az uraknak ! Az ólom olvasztás téma valóban ide jobban illik,még annyit fűznék hozzá,hogy nem kerül plusz költségbe az ólom olvasztás és redukciós kísérlet ,mivel a szenes kazán amúgy is üzemel a téli fűtés okán. Egy ventilátor beiktatásával még nagyobb hőfokot is el tudok érni , akár fehér izzásig is fel tudom melegíteni a zárt acél tartályt amibe a faszén és az ólom oxid keverék elhelyezésre került. Remélem a magasabb hőfok segíteni fog,és arra gondoltam ,hogy néha forgatom és megrázom a tégelyt a jobb keveredés érdekében.Szerencsére nem maradna el a vacsorám ,ha vásárolnék még egy kiló ólmot.De nekem is módfelet sok ólom salakom van amit nem szeretnék kidobni a kukába.Egyébként ötletem sincs,hogy hova lehetne leadni az efféle hulladékot.Nagyon hálás vagyok a tanácsokért ötletekért .