Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Urak! Érdeklődés szintjén… Mennyi a reális ára a tisztított ólomnak (vízvezeték csőből öntve téglába) / kg?

A Metalloglobus (1108 Budapest, Sírkert u. 2 – 4.) telepen vehetsz drót tömb esetleg általad vitt formába öntött 99+ %-os ólmot. Napi árfolyamon. Ez kb 1500 Ft/kg volt a nyár elején. Célszerű előtte telefonon egyeztetni, mert 15 kg  alatt nem nagyon kedvelik a vásárlást. (Ez egy tekercs drót.) A Mór utcában is van cső és lemez és adnak néhány kilót is hasonló, illetve magasabb árban.

Egyébként első kézből (Épület bontás, vízszerelő) kb. 200-350 Ft, másodkézből 450-800 Ft/kg a tisztítatlan cső, vagy lemez. Ez azért néha lutri, mert kifoghat az ember erősen ötvözött fémet is. (Pl,: kábelburkolat, világháborús “anyagtakarékos” vékony falú kemény csövek, sugárvédelmi téglák, stb.) Célszerű alaposan megnézni. Legjobb a kb. 5 centis “budai” vastag falú cső, vagy a lemez. Ha körömmel jól karcolható és nincs benne forrasztás, illetve azt ki kell vágni, akkor gond nem lehet vele.

Átolvasztani nem egy nagy kaland. Kb 2-5% veszteség van, és egy jó porálarcot célszerű felvenni a szabvány védőfelszerelés mellett, mert erősen porzik.