Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Kedves sporttársak!
A minap Boldogkőváron jártam. Festői lovagvár a Zemplén lábánál, gyönyörű történelmi örökséggel. A XIII sz.óta. áll, sem a török sem a labanc és még a Lipót-császár sem robbantotta fel. De az én agyam majdnem felrobbant amikor a kiállításon az alábbi vitrint megláttam.
Ad 1 nem csappantyúsak a fegyverek hanem kovásak, ad 2 kínai-piaci öngyújtókból vannak előállítva!!! Jól látható a műanyag lakat, sátorvas és töltővessző imitáció facsavarral rögzítve! Szerintem méltatlan ez a várhoz, és az örökséghez. Nem igaz, hogy a több milliós EU pályázatból 1-2 Pedersolira nem futotta volna, vagy nem tudtak volna a környező múzeumokból kölcsönkérni! Amúgy a várban egy írástudót találtam – az ajándékboltost – aki ezt észrevette, de azt mondta, hogy eddig még egy vendéget sem zavart. Egyébként érdemes ellátogatni: gyönyörű környezet, pazar kilátás, szép ólomkatona kiállítás és a sírjukban forgó Báthoryak várják a látogatót.

Ui: az udvaron álló szörnyű “ágyú imitációról” – mely láthatóan a Füleki vár Bebek-ágyújának szintén vérgagyi másolata – már ne is beszéljünk…
Tisztelettel, azazhogy… Dr.Solti Árpád