Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Rajta vagyunk az ügyön. Valószínűleg valaki nagyon alapos akart lenni úgy, hogy fogalma sincs igazán a jogszabályokról. A jogalkotóval megegyezésben kialkudott lőszerelem tartási engedély helyett ezt sikerült beleírnia.. Az elöltöltő fegyver nem lesz engedély köteles, semmilyen vonalon sem. Akkor sem ha vadászatra használják. Semmilyen értelme nem lenne. Az ellenőrzés felülete a lőszerelem lesz, ezt támogatja miniszterelnök helyettes úr is. Holnap feltesszük a hiavatalos válaszunkat és egyéb javaslatainkat is a honlapra. s a szöveg még következetlen is, egyszer fegyver, egyszer lőfegyver. Természetesen a társas vadászat tilalmát sem fogadjuk el, hiszen ez jelentősen csökkentené az elöltöltő fegyveres vadászat túrisztikai potenciálját. Semmilyen szakmai indok nincs e mögött.

Én nagyon remélem, hogy igazad van és nem lesz engedélyköteles,  de még mindig nem sikerült megnyugodnom. Ahogy Gvass írta én is aggódom az igazgatásrendészet mesterkedései miatt. Ha egyáltalán rendészetnek lehet őket nevezni, akik az airsoft puska “lőszereiről” írnak a police.hu oldalon, vagy akik légpuskás emberre ráküldik a TEK-et nem túl nagy szakértelemről tesznek tanúságot. Vagy ahogy korábban írtam NVSZ ellenőrzésen a légpuskám lőszereiről kérdeztek, hogy mért nem tartom külön – valamint, hogy mért nincs bedugva az elöltöltő fegyverek csöve…Saját fegyvereiktől is félnek, és tartok tőle, hogy el akarják lehetetleníteni az eltöltős lövész ágazatot is.  Engem 1 éve majdnem a Rendőrtisztiről akart elvinni egy százados, mert szerinte elöltőfegyvert illegális tartani…de majd részletesen elmondom Jászfelsőszentgyörgyön, mert volt szó másról is…